Rapper YG pronkt met 30 miljoen dollar aan bitcoin in nieuwe videoclip

YG heeft nieuwe muziek uitgebracht en in de bijbehorende videoclip pronkt de rapper met een hardware wallet van Ledger waar, als we de beelden op zijn telefoon mogen geloven, voor meer dan 30 miljoen dollar (27 miljoen euro) aan bitcoin op staat. Er zijn echter mensen met twijfels over de validiteit van de beelden. De wallet app heeft namelijk niet de layout van de Ledger-app. Hetgeen vreemd is als je tegelijkertijd met een Ledger pronkt.

Het is ook mogelijk dat YG een samenwerkingsverband met Ledger heeft. Wat betekent dat hij waarschijnlijk geld heeft ontvangen om de wallet te showen. Het team van Ledger was er in ieder geval snel bij om te reageren op de videoclip van YG. “YG weet hoe hij zijn enorme hoeveelheden bitcoin moet veiligstellen… niet jouw sleutels, niet jouw bitcoin.” Aldus het Ledger team.

YG zit al langer in bitcoin

Rapper YG is in ieder geval geen nieuw gezicht in de bitcoin-scene. In 2018 rapte hij in zijn nummer “Big Bank” al over het bezitten van “digitaal goud”. Ook in een interview met RollingStone van midden 2021 ging het kort over bitcoin. Tijdens dat interview geeft YG aan vooral de simpliciteit van bitcoin te waarderen.

Het is volgens YG de enige assetklasse ter wereld waarin hij kan investeren zonder afgeleid te worden van zijn rapcarrière. Waarbij hij onder andere de vergelijking met de vastgoedmarkt maakte. Om daar succesvol in te investeren moet je volgens de rapper enorm veel tijd investeren in het leren kennen van de markt.

Al kost het ook zeker tijd om bitcoin te begrijpen, maar het punt van YG is valide. Als je een basisbegrip hebt van bitcoin, dan hoef je er weinig tot geen tijd meer in te steken om succesvol te kunnen investeren. Met vastgoed is dat anders en moet je continu op de hoogte blijven van de markt en moet je de individuele objecten echt leren kennen om te begrijpen of het om een goede investering gaat.

Ook Madonna betreedt het crypto-toneel

Rapper YG is zeker niet de enige beroemdheid die zich bezighoudt met bitcoin en andere cryptocurrency’s. Ook Madonna lijkt geïnteresseerd in de cryptorevolutie. De 63-jarige wereldster maakte via Instagram bekend een Bored Ape te hebben gekocht. Het gaat om nummer 4988, die ze voor het bedrag van 180 ether heeft gekocht. Hetgeen op dit moment een waarde van iets meer dan 500.000 euro vertegenwoordigt.

Madonna bedankte in de Instagram-post MoonPay, een crypto-betaalbedrijf dat namens verschillende beroemdheden NFTs heeft gekocht in het afgelopen jaar. Twee dagen geleden heeft MoonPay Bored Ape nummer 4988 naar de wallet van Madonna gestuurd. Kort nadat MoonPay de Bored Ape naar Madonna stuurde ging ook Bored Ape nummer 1506 naar de wallet van een beroemdheid.

Wiz Khalifa veranderde zijn profielfoto kort na deze transactie in Bored Ape nummer 1506. De aankondigingen van deze sterren komen kort nadat Yuga Labs, het bedrijf achter de Bored Ape Yacht Club, de Ape Coin heeft gelanceerd. Een memecoin die de concurrentie met onder andere Dogecoin en Shiba Inu aangaat. Daags na de lancering van de munt vinden we Ape Coin terug op plek 40 op CoinMarketCap.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.