bitcoin bank

Grootste bank van Israël wil cryptocurrency trading aanbieden

Leumi wil de eerste Israëlische bank zijn die cryptocurrency trading aanbiedt aan haar klanten. De bank zal deze dienst aanbieden in samenwerking met blockchainbedrijf Paxos. Dat blijkt uit een persbericht van Reuters.

Voorlopig alleen bitcoin en ethereum

De nieuwe service stelt klanten in staat om crypto’s te kopen, te verkopen en vast te houden. Voorlopig gaat het enkel om bitcoin en ethereum, en het is nog niet bekend of de bank de dienst wil uitbreiden naar andere crypto’s.

Daarbij wil het team van Leumi het kopen van crypto’s zo makkelijk mogelijk voor klanten maken. Zo wordt belasting al inbegrepen in de transacties, en hoeven klanten geen digitale wallet te downloaden.

Het minimumbedrag voor het aankopen van crypto’s vastgesteld op 50 Israëlische sjekels. Dit komt neer op omgerekend 14,14 euro.

Uit het persbericht blijkt verder dat het nog niet bekend is wanneer Leumi met deze dienst zal starten. De bank is nog in afwachting van groen licht van de plaatselijke financiële autoriteiten.

Mogelijk gunstige wetgeving op komst

Deze stap van Leumi komt niet uit het niets. De Israelische centrale bank is op dit moment bezig met het ontwikkelen van wetgeving op het gebied van cryptocurrency’s.

Als deze wetgeving erdoorheen komt, is dat gunstig nieuws voor de Israëlische crypto-sector. Voorheen konden banken samenwerkingen met crypto-bedrijven gemakkelijk weigeren. Maar deze wet verplicht banken om de mogelijkheid tot samenwerking met crypto-bedrijven in ieder geval te onderzoeken.

Goedkeuring van deze wet zorgt er dus mogelijk voor dat Israëlische banken eenvoudiger crypto-diensten kunnen aanbieden aan haar klanten.

Israël maakt zich warm voor crypto

De cryptomarkt is booming, en dat merk je ook in Israël. Volgens de Jerusalem Post is er in 2021 voor meer dan 1 miljard dollar geïnvesteerd in Israëlische crypto-bedrijven. Dat is een record. Het vorige hoogtepunt dateert uit 2018. Toen haalden bedrijven gezamenlijk 206 miljoen dollar op.

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.