Ripple koers analyse: prijs op cruciaal punt

Ripple is na bitcoin de grootste cryptocurrency. Dat wordt afgemeten aan totale marktcapitulatie. Ofwel aantal coins in omloop maal de waarde van die coin. In dit artikel kijken we naar de trends van de afgelopen tijd en eindigen we uiteraard met een bullish en bearish scenario van de munt.

Lange tijd stond Ethereum op de tweede plek maar het lijkt alsof XRP die plek voorlopig heeft ingenomen. Dat zie je hieronder, Ripple heeft bijna 2,5 miljard euro voorsprong.

powered by Coinlib

Trendbreuk op de dagelijkse grafiek

Hieronder zie je de dagelijkse grafiek van Ripple. Elke candle (rode/groene kaars) vertegenwoordigt één dag. Vanaf halverwege september is er een opwaartse trendlijn zichtbaar. Deze lijn is zes keer getest door de XRP-koers. Halverwege november brak de koers door deze trendlijn heen (groene bol). Helaas brak de koers de trendlijn negatief.

Vanaf die trendbreuk is de koers vooralsnog alleen maar dalende.

Support en resistance op de middellange termijn

Op de middellange termijn zijn er ook duidelijke support en resistance zones. Dat zie je hieronder heel duidelijk in de rechthoekige vormen. De bovenste balk heeft meerdere malen gediend als support én als resistance. Op dit moment is het vooral een supportzone. Op dit moment wordt die zone flink getest door de koers. Dat zie je aan de golvende bewegingen van de afgelopen week.

Wat gaat de koers doen?

Zoals altijd schetsen wij twee scenario’s. Een is bullish en de andere is bearish. Dat doen we aan de hand van de technische analyse. De koers kan nu eigenlijk twee kanten opgaan.

Bullish:

De blauwe pijl hieronder staat voor de koers in een bullish scenario. Bij een uitbraak van de trendlijn is het goed mogelijk dat de koers naar 35 eurocent gaat.

Bearish:

In ons bearish scenario volgen we de rode pijl. Er heeft zich in twee weken weer een kleine supportzone gevormd. Breken we daar negatief doorheen? Dan komt 27 eurocent per XRP in beeld.

 

Disclaimer: De informatie in dit artikel is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling tot aan- of verkopen van cryptocurrencies. Het handelen in digitale valuta brengt een significant risico met zich mee en is op eigen risico.

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.