“De volgende golf is niet gebaseerd op hype maar op werkende apps”

Vitalik Buterin, medeoprichter van Ethereum heeft zich uitgesproken over de volgende golfbeweging van cryptocurrency in 2019. Die zal niet meer gebaseerd zijn op hype, maar op echt werkende toepassingen.

Interesse blijft groeien

Buterin sprak eerst over de grote stappen die de cryptowereld al heeft gezet. Dat deed hij op een evenement van Smart Valor, op de universiteit van Basel. Dit is niet de eerste editie, in 2014 was er ook een. Volgens Buterin kwamen er toen niet meer mensen opdagen dan zijn eigen team enkele bedrijven en wat individuen.

Verder zei hij: “Iedere keer dat ik hier kom is het crypto-ecosysteem weer meer gegroeid. Ik ben onder de indruk van hoe groot het nu al is geworden. Er zijn zo enorm veel universiteiten en bedrijven die hun interesse in de blockchain laten zien.”

Over de tweet hieronder: tussen de bedrijven door ontving Buterin ook een eredoctoraat van de universiteit van Basel.

Regelgeving en prijs

Hij sprak over de regelgevende partijen en zei dat het er voor nu op lijkt dat het nog steeds een vriendelijke omgeving is waar ruimte is voor innovatie met betrekking tot blockchain technologie. 

Buterin wijdde zich vervolgens verder uit over de prijs van alle cryptocurrencies. Cryptocurrency in het algemeen heeft een enorme waardedaling gezien afgelopen maanden, waarbij Ethereum zijn tweede positie (na bitcoin) verloor aan XRP. Meer dan de helft van de top tien cryptocurrencies zijn dit jaar in waarde gehalveerd.

Hij zei verder: “Het komt erop neer dat de volgende golf niet op hype gebaseerd gaat worden omdat deze er al is! De volgende stap komt van nuttige applicaties die een praktische waarde zullen hebben voor de maatschappij.”

Interview terugkijken? Dat kan hieronder:


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin