Ripple (XRP) analyse: wat kunnen we de komende maanden verwachten?

Welke analyse wil jij zien? Elke week houden we een poll op onze socials. Hier mogen jullie stemmen over de volgende altcoin analyse. Deze keer is Ripple (XRP) als de winnaar uit de bus gekomen, dus laten we meteen naar de koers kijken.

September was goed

Om te beginnen gaan we kijken naar de dagelijkse grafiek van XRP, waarbij elke candle voor 24 uur staat. Dit is nog een korte termijn verwachting, maar deze kan veel bieden voor de lange termijn. Hier komen we later in de analyse op terug.

Zoals je kan zien in onderstaande grafiek, zien we dat de token van de 0,33 dollar afgekaatste en daarna omhoog bewoog.

De koers maakte een flinke stijging in september, waarin de koers met maar liefst 37,5% steeg. Het gevolg was wat minder mooi omdat de koers vervolgens geweigerd werd bij de zone die rond de 0,55 dollar begint (en eindigt rond 0,60 dollar). We mogen nog steeds niet klagen, aangezien XRP in die periode erg winstgevend was.

Een positieve driehoek?

Op dit moment lijkt er zich een symmetrische driehoek te vormen onder de weerstand. Deze is aangegeven door middel van de groene lijnen. Het liefste zie ik wel nog eerst dat de koers het patroon van een driehoek afmaakt.

Ik bedoel niet dat er nog geen driehoek te zien is, maar op dit moment heeft de koers maar twee raakpunten aan de boven en onderkant van de driehoek. Hoe meer contact er is met de driehoek, hoe betrouwbaarder het patroon is.

Het patroon van de symmetrische driehoek is op zichzelf geen slecht teken, aangezien de koers zich op lijkt te laden om door de blauwe zone te schieten. Dit kan alleen mislukken als de onderzijde van de driehoek gebroken wordt. In dat geval is helaas 0,33 dollar weer een realistisch scenario.

Mocht de bovenzijde breken, dan kan dit genoeg kracht meegeven om in één keer door de weerstand te breken. In dat geval zijn zelfs koersen van 0,90 bedenkelijk. Er is namelijk weinig weerstand als die grote blauwe zone gebroken wordt.

De lange termijn verwachting

Nu we weten wat XRP op de korte termijn kan doen, is het goed om te kijken naar de lange termijn. Om nog iets verder in de toekomst te kijken, pakken we een van de grootste tijdframes erbij: de maandelijkse grafiek. Hier staat elke candle voor een hele maand. Daar zien we dezelfde blauwe zone’s als in bovenstaande grafieken, maar ook wat gele krabbels.

Deze krabbels zijn puur bedoeld om de trend aan te duiden (opwaarts). Over de hele lange termijn zit XRP – ondanks de lange rechtszaak tegen de SEC – nog steeds in een opwaartse trend. Zoals je kan zien lijkt de koers hier een hoger laagtepunt te maken nadat er een hoger hoogtepunt is gemaakt. Dit wijst meestal op een nieuw hoogtepunt, vooral als die bovenste blauwe zone breekt.

Het enige vervelende is dat dit nog maanden kan duren (misschien wel jaren). Het heeft bijvoorbeeld al bijna 3 jaar geduurd voordat XRP dit nieuwe laagtepunt lijkt te maken. Als je investeert voor de lange termijn, zou dit natuurlijk wel een beeld zijn waar je vrolijk van zou worden.

Toch is het belangrijk om de onderste zone in de gaten te houden. De koers kan een negatieve klapper maken als deze hier doorheen zakt. Gelukkig is dit wel erg ver weg, aangezien we op dit moment een Ripple koers van 0,45 dollar zien.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.