Bitcoin analyse: één indicator geeft gigantisch buy signaal volgens Rational Root

The Rational Root komt elke week met een nieuwe technische analyse. De wereldberoemde analist brengt speciaal voor de BTC Direct leden een uitgebreide kijk op de koers van bitcoin. Dit doet hij door blockchaindata te analyseren en door te kijken naar de bitcoin cycli.

Eerst een terugblik

In onderstaande grafiek heeft Rational Root ook de 30.000 dollar support in verwerkt; het punt waar we de volgende ondersteuning vinden mochten we alsnog zakken door de 40.000 dollar. Het lijkt namelijk alsof bijna alle cruciale levels verloren zijn, maar dat is een makkelijke eerste indruk. Hij legt in het nieuwe artikel uit welke verschillende koopsignalen er op dit moment zijn.

Cruciale levels heroveren

Het is en blijft natuurlijk een crypto markt, dus er zijn wat indicatoren die meer neigen naar een bearmarkt. Maar deze lijken verwaarloosbaar tegenover de signalen die worden aangehaald in het nieuwe artikel. “De 40k dollar geeft sterke support en je ziet dat we daar flink vanaf zijn gestoten.”, vertelt Rational Root. “In mijn analyse spreek ik over de redenen die erop wijzen dat we terug in een bullmarkt kunnen raken. Er is namelijk één indicator die een gigantisch buy-signaal geeft.”

Deze indicator gaf vorige koopsignalen tijdens de eerste corona-crash en tijdens de dip van mei vorig jaar. Het is dus een zeer zeldzaam koopsignaal, die niet aan je voorbij kan gaan bij het zoeken van koopmomenten. “Zoals te zien gebeurde dit vorige keer op een prijs waar bitcoin nooit meer is teruggekomen. Het kan dus zijn dat we het dieptepunt hebben bereikt.”

Verder lezen?

In de rest van de analyse beschrijft de Root de allerbelangrijkste koopsignalen met onderbouwing van drie andere charts. Wil jij die ook zien? Dat kan gratis op het platform van BTC Direct! Maak een account aan – als je die nog niet hebt – meld je aan met vouchercode ROOT en krijg zelfs 10 euro gratis crypto. (Zonder addertjes!)

Lees hier!

 


Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.