Michael Saylor over Ethereum: Er is plek voor iedereen

Michael Saylor kennen we natuurlijk als de eigenaar van MicroStrategy, maar vooral als mega bullish over bitcoin. Toch werd hij verleid om een uitspraak te doen over Ethereum tijdens CNBC’s Fast Money op 15 juni.

Waarom bitcoin?

De ultra mega kamehamea bitcoin bull werd uitgenodigd om te spreken over waarom zijn bedrijf zoveel bitcoin koopt. Hij legt uit dat de wereld eindelijk wakker wordt en begint te begrijpen dat bitcoin digitaal goud is op een veilig netwerk.

Saylor ging ook in op Ethereum, hij zegt dat ETH een grote impact wil hebben op banken, beurzen en het financiële establishment. Maar ethereum kan pas groeien als het grote publiek snapt dat verschillende cryptocurrency’s verschillende doelen hebben. Bitcoin is digitaal goud, sommige crypto’s zijn een soort geld, vergelijkbaar met CBDC’s en Ethereum is een protocolmunt:

‘Ik denk dat, naarmate de markt deze dingen begint te begrijpen, er een plek is voor iedereen.’

Saylor blijft een maximalist

Ondanks zijn stapje opzij, blijft hij duidelijk een Bitcoin-maximalist en zegt dat BTC ‘het hoogste, meest dominante digitale eigendomsnetwerk’ is. MicroStrategy bezit momenteel 91.326 bitcoins en is van plan om meer te blijven kopen. Volgens Saylor is er ruimte voor andere coins, maar niet zonder bitcoin als fundament.

Beste kwartaal ooit

In het interview zegt hij ook dat bitcoin ervoor heeft gezorgd dat de bekendheid van het merk MicroStrategy met een factor 100 groter is geworden. Zijn investeringen in bitcoin pakken ontzettend goed uit, maar dat is niet het enige wat goed gaat. Volgens de milajrdair had zijn bedrijf MicroStrategy zijn beste kwartaal ooit:

‘De kernactiviteiten zijn met 10 procent gestegen. De Bitcoin-business stimuleert het aandeelhoudersrendement. Ik denk dat de medewerkers blij zijn, en de aandeelhouders zijn blij.’

Het bedrijf dat inmiddels bijna de naam mag veranderen naar MacroStrategy is voornemens om voor 820 miljoen euro aan eigen aandelen te verkopen om nog meer bitcoin in te slaan.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.