Categories: Exchanges

2019 het jaar van security tokens? Beurs van Seychellen biedt eerste security token aan

De MERJ Exchange is de nationale beurs van de Seychellen, zij zijn van plan om een gereguleerde security token aan te bieden. En dat is uniek! Hiermee is dit de eerste beurs ter wereld die gereguleerde, getokeniseerde effecten aanbiedt.

Dit is nog maar het begin

Volgens MERJ Exhange is dit nog maar het begin. Hoewel er geen tijdlijn wordt gedeeld op hun website, staat er wel dat ze snel een Digital Assets and Security Token market willen openen.

De beurs bestaat sinds 2013 en vanaf dat moment kon er gehandeld worden in aandelen, schulden en derivaten. De beurs heette destijds Trop-X Seychelles Ltd. Momenteel worden 31 effecten genoteerd en is er een marktkapitalisatie van 325,9 miljoen dollar.  MERJ Exhange is het enige gelicenseerd effectenbeurs van de Seychellen.

“We zijn ervan overtuigd dat deze technologie een van de belangrijkste stappen zal zijn, om de wereldwijde kapitaalmarkten te democratiseren. Iedereen moet toegang krijgen”, aldus Edmond Tuohy, CEO van MERJ Exchange.

MERJ Exchange zei dat de tokens zullen worden verhandeld naast bestaande ‘traditionele’ aandelen.

Wat zijn security tokens?

Om te begrijpen wat een security token is, moet je weten wat een security is. In het Nederlands noemen wij dit effecten. Dit zijn verhandelbare rechten die een financiële waarde vertegenwoordigen. Denk aan aandelen, obligaties en opties. Effecten worden op een beurs verhandeld en de prijs is onderhevig aan normale marktwerking, ofwel vraag en aanbod.

Het idee achter security tokens is dat deze effecten getokenized worden. Alles van waarde moet omgezet kunnen worden in verhandelbare tokens. De regelgeving rondom security tokens is ook strenger dan bij normale tokens die je bijvoorbeeld bij een ICO krijgt of bij een cryptobeurs kan verhandelen.

Carlos Dominguez, van SPICE Venture Capital is in ieder geval hoopvol over security tokens:

“Het is onvermijdelijk dat security tokens het idee achter eigen vermogen gaat veranderen. Net zoals Bitcoin de potentie heeft om valuta te transformeren. Security tokens geven de eigenaar direct een economisch belang en zorgt voor snellere opbrengsten. Elk type eigendom kan worden gekoppeld aan een token, dit kan een massale miljarden markt worden.”

Meer weten over security tokens? Lees er hier alles over:

Alles over security tokens

Jerrymie Marcus

Bitcoin gaat de wereld veranderen, daar geloof ik heilig in. Het wordt tijd voor een eerlijkere, decentrale wereld. Ik voel me dankbaar dat ik daar aan kan bijdragen door te schrijven en te informeren. Verder fungeer ik als hoofdredacteur voor het team.

Recent Posts

  • Bitcoin
  • Regulering

Steven Mnuchin namens overheid Verenigde Staten over bitcoin en libra

Steven Mnuchin, de Amerikaanse minister van Financiën, heeft in een officiële verklaring gedeeld hoe de Verenigde Staten om wil gaan…

6 uur ago
  • Regulering

Amerikaans wetsvoorstel: ‘Bedrijven zoals Google en Facebook mogen geen eigen cryptocurrency uitgeven’

Het Amerikaanse Congres wil ontwikkelingen zoals Libra van Facebook wettelijk verbieden. Op vrijdag 12 juli lekte er een concept-wetsvoorstel uit…

1 dag ago
  • Koers

McAfee nog steeds positief: bitcoin prijs één miljoen eind 2020

Afgelopen weekend is de koers van bitcoin voor het eerst weer eens onder de 10.000 dollar gedoken. Bitcoin is gedurende…

1 dag ago
  • Mining

Moeilijkheidsgraad bitcoin minen stijgt met 14 procent

Gegevens van het Chinese miningpool BTC.com laten zien dat de moeilijkheidsgraad met 14 procent is gestegen. Dat is voor het…

2 dagen ago
  • Exchanges

Japanse cryptocurrency en bitcoin exchange Bitpoint gehacked, 32 miljoen dollar verloren

Bitpoint is een Japanse cryptocurrency exchange. Zij hebben deze week zelf aangekondigd dat ze zijn gehackt, hierbij is 3,5 miljard…

3 dagen ago
  • Bitcoin
  • Koers

Bitcoin koers analyse: waarde daalt met bijna 2.000 euro in twee dagen, reden tot zorgen?

Het leek een hele tijd lang goed te gaan met de bitcoin koers. Tot woensdag 10 juli om vier uur…

4 dagen ago