Categories: Exchanges

2019 het jaar van security tokens? Beurs van Seychellen biedt eerste security token aan

De MERJ Exchange is de nationale beurs van de Seychellen, zij zijn van plan om een gereguleerde security token aan te bieden. En dat is uniek! Hiermee is dit de eerste beurs ter wereld die gereguleerde, getokeniseerde effecten aanbiedt.

Dit is nog maar het begin

Volgens MERJ Exhange is dit nog maar het begin. Hoewel er geen tijdlijn wordt gedeeld op hun website, staat er wel dat ze snel een Digital Assets and Security Token market willen openen.

De beurs bestaat sinds 2013 en vanaf dat moment kon er gehandeld worden in aandelen, schulden en derivaten. De beurs heette destijds Trop-X Seychelles Ltd. Momenteel worden 31 effecten genoteerd en is er een marktkapitalisatie van 325,9 miljoen dollar.  MERJ Exhange is het enige gelicenseerd effectenbeurs van de Seychellen.

“We zijn ervan overtuigd dat deze technologie een van de belangrijkste stappen zal zijn, om de wereldwijde kapitaalmarkten te democratiseren. Iedereen moet toegang krijgen”, aldus Edmond Tuohy, CEO van MERJ Exchange.

MERJ Exchange zei dat de tokens zullen worden verhandeld naast bestaande ‘traditionele’ aandelen.

Wat zijn security tokens?

Om te begrijpen wat een security token is, moet je weten wat een security is. In het Nederlands noemen wij dit effecten. Dit zijn verhandelbare rechten die een financiële waarde vertegenwoordigen. Denk aan aandelen, obligaties en opties. Effecten worden op een beurs verhandeld en de prijs is onderhevig aan normale marktwerking, ofwel vraag en aanbod.

Het idee achter security tokens is dat deze effecten getokenized worden. Alles van waarde moet omgezet kunnen worden in verhandelbare tokens. De regelgeving rondom security tokens is ook strenger dan bij normale tokens die je bijvoorbeeld bij een ICO krijgt of bij een cryptobeurs kan verhandelen.

Carlos Dominguez, van SPICE Venture Capital is in ieder geval hoopvol over security tokens:

“Het is onvermijdelijk dat security tokens het idee achter eigen vermogen gaat veranderen. Net zoals Bitcoin de potentie heeft om valuta te transformeren. Security tokens geven de eigenaar direct een economisch belang en zorgt voor snellere opbrengsten. Elk type eigendom kan worden gekoppeld aan een token, dit kan een massale miljarden markt worden.”

Meer weten over security tokens? Lees er hier alles over:

Alles over security tokens

Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Recent Posts

Bitcoin koers analyse: Op naar de hoogste prijs ooit of eerst terug naar 7.200 euro?

Het lijkt nu stilte voor de storm voor bitcoin. De koers lijkt niet veel te bewegen, afgezien van de daling…

3 uur ago

Ethereum koers stijgt met 15 procent, bijna 200 dollar (181 euro)

De waarde van ether is sinds het begin van september met bijna 15 procent toegenomen. De koers schuurt tegen de…

8 uur ago

Tim Draper noemt bitcoin prijs van 250.000 dollar conservatief

Durfkapitalist Tim Draper blijft immer optimistisch over de koers van bitcoin. Eerder voorspelde hij dat de prijs van bitcoin binnen…

9 uur ago

Bitcoin minen verboden in Chinese regio Binnen-Mongolië

Lokale Chinese regeringsbeambten hebben besloten om het minen van bitcoin in de regio Binnen-Mongolië te verbieden. Huh, Binnen-Mongolië? Binnen-Mongolië, ook wel Zuid-Mongolië genoemd,…

10 uur ago

Tone Vays: koersen van alle altcoins zakken naar nul en Bakkt helpt bitcoin niet

BTC Nieuws was afgelopen weekend in Riga, de hoofdstad van Letland, om verslag te doen van de Baltic Honey Badger…

1 dag ago

D-day voor Libra vandaag: makers cryptocurrency van Facebook in gesprek met centrale banken

Vandaag is een belangrijke dag voor Libra, de digitale munt die Facebook wil lanceren. Vertegenwoordigers van de Europese Centrale Bank…

1 dag ago