Spotlight: 60 minuten over Bitcoin

De koers gaat weer alle kanten op en dat zorgt voor veel media aandacht. Deze keer is het de beurt aan het in Amerika razend populaire 60 MINUTES op CBS.

Bitcoin investeerder en maximalist Anthony Pompliano was eigenlijk best tevreden over het item. Hij zegt hierover: ‘Het item was goed gedaan en relatief eerlijk, ze lieten ruimte voor de positieve kanten, negatieve kanten en alles daartussenin.’

Bekijk het item hieronder:

Voor- en tegenstanders

In de aflevering werden de eerste bitcoin ondernemers geïnterviewd en was er ruimte voor ‘10.000 bitcoin voor een pizza’ Laszlo Hanyecz. Daarnaast kwam een professor van MIT aan het woord, evenals de grootste miners ter wereld en een gouverneur van de Federal Reserve.

Pompliano noemt dit goed voor de wereldwijde erkenning van bitcoin. Ook mooi om te zien, tijdens de show werd er veel gezocht op Google naar bitcoin. Het aantal zoekopdrachten voor de cryptocurrency stegen tijdens de show naar het hoogste punt van het afgelopen jaar.

Maar bitcoin heeft natuurlijk ook genoeg tegenstanders. En die lieten deze aflevering niet zomaar aan zich voorbij gaan. Een voorbeeld is de tweet hieronder. Maar Pompliano ziet het zonnig in, hij denkt dat het belangrijk is dat er critici zijn én blijven. Zo wordt de euforische stemming rondom bitcoin enigszins in evenwicht gebracht en worden we eraan herinnerd dat we er nog lang niet zijn.

Groot contrast

Al met al was het dus een mooie en evenwichtige aflevering. Maar Pompliano vond de uitzending zelf niet eens het beste. Vlak voordat de show over bitcoin begon was er een item over een Deense bank. Deze bank zou 230 miljard dollar hebben witgewassen in het ‘huidige, gereguleerde, financiële systeem.’

‘Het contrast kon niet groter, hiermee wordt nogmaals bevestigd waarom we misschien een gedecentraliseerde, transparante, digitale valuta nodig hebben.’

Zoals altijd eindigt Pompliano met een positieve noot:

‘De wereld verandert snel. Bitcoin is op de zondagavond uit de marge van de maatschappij getrokken en verhuisd naar prime time-televisie. Wat een tijd om te leven.’

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Vroeg of laat moeten we er allemaal aan geloven. Of het nou bitcoin word ( zeer waarschijnlijk ) of andere Crypto valuta.

  Het huidige ( oude ) geld systeem heeft zijn beste tijd gehad: inflatie, fraude, ontransparant. Banken, opslag en alles daaromheen. Het hele wereldwijde politieke systeem achter het huidige geld wat steeds schadelijker word voor de wereldwijde economie.

  Kortom hoe sneller we volledig overgaan op Crypto, Hoe beter!

  21 mei 2019
 • Hey there! I’m at wоrk surfing around your blog from my new аpρⅼe iphone!
  Just wanted to say I love reading tһrоugh your blog and looк forwɑrd to all your postѕ!

  Carry on the excellent work!

  8 juni 2019