Stellar (XLM) stijgt 7% in aanloop naar belangrijke 12 september

XLM, de munt van Stellar, is een van de weinige munten in BLOX die een mooie stijging laat zien in de afgelopen 24 uur. Wat is er aan de hand?

Stellar koers stijgt 7%

De actuele Stellar koers op het moment van schrijven is van vandaag is 0,1232 euro. In de afgelopen 24 uur is waarde met 6,68% gestegen.

koersgrafiek van stellar

Onder de top 100 cryptocurrency’s qua marktkapitalisatie is Stellar de grootste winnaar van de dag. Het token is de afgelopen zeven dagen met 15,56% gestegen, wat indrukwekkend is gezien het feit dat de meeste cryptocurrency’s in dit tijdsbestek slechts kleine stijgingen hebben doorgemaakt.

Stellar wordt cool

Dit begon op 2 september. Toen liet Stellar online weten dat er (in hun eigen woorden) iets cools naar het netwerk komt.

Het blockchain netwerk zinspeelde dus op iets cools op 2 september. Dit bevestigden ze nog eens op vrijdag 7 september, maar ditmaal met een deadline. Er ‘hang verandering in de lucht.’

De grote aankondiging staat gepland voor 12 september, met nog maar drie dagen te gaan, zijn we heel erg benieuwd wat de aankondiging gaat zijn.

De tweet luidt: ‘Er hangt verandering in de lucht, en de categorie is merk. We brengen Stellar over vijf dagen naar de echte wereld. Houd je ogen gesloten.’

Misschien krijgt Stellar wel een andere naam en een nieuw logo. Dit noemen ze in de marketing een rebranding.

Visie van bestaat al sinds 2014

Stellar bestaat al sinds 2014 en is door Jed McCaleb bedacht. Hij stond ook aan de wieg van Ripple.

McCaleb had de visie om een ​​blockchain te creëren die toegankelijker en gebruiksvriendelijker zou zijn dan andere blockchains, zoals Bitcoin en Ethereum. Hij wilde ook een blockchain maken die gericht was op het gebruik in de financiële sector.

Het project is gebaseerd op de Stellar Consensus Protocol (SCP), een algoritme dat consensus bereikt door gebruik te maken van een netwerk van vertrouwenswaardige nodes. Het idee is om verschillende soorten digitale activa te ondersteunen, waaronder fiatvaluta’s, cryptocurrency’s en tokens. Het kan worden gebruikt om grensoverschrijdende betalingen in elke valuta te verzenden.

Vorige maand kreeg deze visie iets meer gestalte. Toen nam het cryptobedrijf een minderheidsbelang in Moneygram.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.