Analist geeft storing bij Coinbase schuld van bitcoin crash

Bitcoin werd zondag en maandag geconfronteerd met een extreem harde correctie na de stijging van de afgelopen maanden. Maandagochtend daalde de cryptocurrency zelfs op de meeste beurzen naar 30.000 dollar. Dat is 25% lager dan het hoogste punt van 42.000 USD. Inmiddels is de koers weer iets hersteld tot 35.000 dollar.

Uit het niets

Terwijl de cryptocurrency nog steeds een stijgende trend volgt, werden veel marktdeelnemers overrompeld door de beweging lager. Volgens data van ByBt werd tijdens de daling voor meer dan 2,8 miljard dollar aan crypto-futuresposities geliquideerd.

Analist Willy Woo onderzoekt data op de blockchain om trends te achterhalen. Hij zegt dat de enorme klap die de bitcoin koers te verduren kreeg, waarschijnlijk een bijproduct was van een storing op Coinbase. Woo denkt dat dit ertoe leidde dat algoritmische handelaren / bots niet functioneerden. Woo legde uit:

‘De uitverkoop op de spotmarkt begon rond de 38k, daarna kreeg Coinbase gedeeltelijk een storing, waarbij het geen aankopen registreerde, waardoor de prijs 350 dollar lager werd dan op andere beurzen. Dit verlaagde de indexprijs die futuresbeurzen gebruiken om hefboomfinanciering te berekenen en zorgde voor een bearish ravage op speculatieve markten.’

Coinbase begon

De prijs van bitcoin op Coinbase, samen met de prijzen op andere beurzen, liepen sterk uiteen tijdens de neergang omdat elke beurs te maken kreeg met verschillende servicestoringen. Woo suggereert dat de uitval van Coinbase ertoe heeft geleid dat algoritmes de prijs omlaag sleepten vanwege de hoge financieringspercentages:

‘In tegenstelling tot eerdere crashes in de afgelopen twee jaar, waarbij markten met overmatige schuldenlast werden geleid door liquidatie van handelaars, begon deze daling op spotmarkten en werd vervolgens versterkt door een enkele beurs die gedeeltelijk faalde, maar zichzelf niet uitschakelde voor het welzijn van het ecosysteem.’

Het financieringspercentage is de vergoeding die longposities op terugkerende basis betalen. Het wordt berekend door de prijs van de futuresmarkt af te wegen tegen de onderliggende index, vaak wordt Coinbase als index aangehouden. Hoge financieringspercentages zijn vaak ook een indicatie van een overbelaste markt die klaar is voor een correctie.

Hoewel de crash is gestopt en Coinbase nu weer actief is, blijft het financieringspercentage van Bitcoin op de topplatforms overbelast. Volgens ByBt is het financieringspercentage van de BitMEX-markt 0,1% per acht uur, wat in de meeste gevallen overbelast is.

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.