Bitcoin whales omarmen de dip, herstel ingezet

Gisteren daalde bitcoin hard. Even kwam zelfs 30.000 dollar weer in zicht. Vervelend als je de afgelopen weken bitcoin hebt gekocht, maar voor iedereen die aan het wachten was op een dip, juist perfect. Nieuwe data laat juist zien dat whales, de grootverbruikers onder de bitcoiners, dankbaar gebruik gemaakt hebben van de plotselinge correctie.

Plotselinge daling moest er een keer van komen

De bitcoin koers daalde maandag met meer dan 23 procent. Een daling die eigenlijk heel normaal is in een bullrun en ook valt te verwachten. Maar omdat de koers zich niet laat voorspellen, komt zo’n plotselinge daling altijd onverwachts. Zeker na de euforische stemming waar de hele markt zich in verkeert sinds bitcoin naar 42.000 dollar steeg.

Bitcoin adressen van whales laten zien dat zij juist aan het wachten waren op deze dip. Grote investeerders hebben massaal bitcoin gekocht.

Volgens data verzameld door de onafhankelijke analist Elias Simos, zijn wallet adressen met meer dan 1.000 bitcoin blijven groeien ondanks de plotselinge daling van de koers. Simos concludeerde dat walvissen bitcoin opslokken tijdens de paniekverkoop. Hij zegt dat die paniek voornamelijk komt door particuliere beleggers.

In de tweets hierboven laat Simos met data zien dat adressen van whales met 4 procent zijn gestegen sinds 2 december 2020. Daar tegenover staat juist dat kleinere adressen, met minder dan 0,01 bitcoin met meer dan 6 procent zijn gedaald.

Fundament is sterk

Simos tweette eerder dat de marktfundamenten van bitcoin er positief uitzagen, hij keek naar het aantal actieve bitcoin adressen. Dit aantal bereikte een nieuw hoogtepunt en overtrof eindelijk het record van begin 2017.

Niet alle whales kopen

Gisteren werd ook bekend dat een van de grootbezitters juist bitcoin heeft verkocht. De Chief Investment Officer van Guggenheim Partners liet via twitter weten dat de recente parabolische stijging van bitcoin naar 40.000 dollar op korte termijn onhoudbaar was. Hij adviseert om boven een koers van 35.000 dollar ‘wat geld van de tafel te halen.’

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.