The Weeknd verkoopt NFT-collectie op Nifty Gateway

Canadese muzikant The Weeknd is de laatste grote artiest die de NFT-markt betreedt. The Weeknd kondigde op 31 maart aan dat hij een NFT uitbrengt op het Nifty Gateway-platform.

Kunst en muziek

De NFT zal op 3 april te koop zijn en bevat nieuwe muziek en kunst in beperkte oplage. De artwork is ontwikkeld door Strange Loop Studios.

Hij deelde een teaser van de release van een NFT een paar dagen voorafgaand aan de officiële aankondiging. De tweet wordt geleverd met een video van 15 seconden met de namen van The Weeknd en Strange Loop op een bewolkte, rode achtergrond. Er is geen andere informatie beschikbaar, maar dat kan wellicht nog komen naarmate we dichter bij de veilingdatum komen.

Hype onder artiesten

The Weeknd, geboren als Abel Tesfaye, is niet de eerste muzikant die een NFT ophaalt. Grimes, een Canadese muzikant en partner van Elon Musk, evenals Ja Rule en Kings of Leon, houden zich ook bezig met deze nieuwe manier om geld te verdienen.

De waarde van juist deze NFT’s wordt nog eens benadrukt doordat de nieuwe muziek niet beschikbaar zal zijn op andere platforms. Alleen de exclusieve houder van de NFT heeft toegang tot de muziek. Dit kan mogelijk leiden tot een veel hogere inruilwaarde, aangezien kunst over het algemeen met de tijd waardevoller wordt.

Nifty Gateway, het gekozen platform, is hard op weg een van de go-to-platforms te worden voor de lancering van NFT’s. Dit was dezelfde marktplaats waar Beeple onlangs een NFT verkocht, waarmee 6 miljoen dollar werd opgehaald voor een goed doel.

Geen maat op NFT

De populariteit van NFT’s blijft toenemen, met meer spraakmakende namen en industrieën die het nieuwe type activa gaan gebruiken. Het is met name waardevol in domeinen waar fans zullen schreeuwen om een ​​zeldzaam item, zoals sport en videogames.

De komst van grote namen als The Weeknd draagt ertoe bij dat het mainstream wordt. Misschien is NFT bekender bij het groter publiek dan Defi is. Dit is niet verwonderlijk, aangezien NFT’s veel eenvoudiger te begrijpen zijn dan de nog steeds vrij lastige DeFi-markt.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.