Trezor wallet gehackt: eigenaren krijgen 2 miljoen dollar aan crypto terug

Twee Amerikanen konden sinds 2018 niet meer in hun Trezor One wallet. Zij hadden hierin 2 miljoen dollar aan fondsen opgeslagen. Het heeft lang geduurd, maar door de hulp van hacker Joe Grand hebben zij hun crypto terug gekregen.

Van 50.000 dollar naar 2 miljoen

Cryptoslate.com meldt dat de Amerikanen samen voor 50.000 dollar aan de crypto Theta hadden gekocht. Ze verloren hun wachtwoord en hebben in een wanhoopsdaad geprobeerd om deze te raden. Het resultaat hiervan is dat ze het 16 keer raadden, het maximale aantal gissingen, waardoor de wallet op slot kwam te zitten.

Dit gebeurde allemaal in 2018. Toen ze er een paar jaar later achter kwamen dat de waarde van de wallet 2 miljoen dollar waard was, besloten de Amerikanen hulp in te roepen. De enige manier om nog toegang te krijgen was om de wallet te hacken.

Na 12 weken is het gelukt

De twee besloten hiervoor een bekende hacker in te schakelen en kwamen bij Joe Grand terecht. Hij is is een Amerikaanse elektrotechnicus, uitvinder en hardware hacker; ook wel bekend als Kingpin.

Na een 12 weken van bloed, zweet en tranen ontdekte Grand een manier om de verloren pin terug te krijgen. Hoe hij de een hardware wallet heeft kunnen hacken, legt hij uit in een YouTube video.

Reactie van Trezor

Mensen die nu een Trezor hebben, moeten niet ongerust zijn, meldt Trezor in een comment. Ze zeggen in het bericht dat het om oude software ging. “Hallo, we willen toevoegen dat dit een verouderde exploit is die geen probleem is voor huidige gebruikers. Die hebben we in 2017 verholpen, direct na een melding die we ontvingen via ons ‘responsible disclosure-programma’. Deze aanval vereist volledige fysieke toegang tot het apparaat en er zijn geen gegevens over gecompromitteerde fondsen”, aldus Trezor onder de YouTube video.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Tekstueel gezien een slecht geschreven stuk, echt in elkaar geflanst. Schrijver: lees het nog eens terug…

    5 februari 2022