Uitgelekt: Binance hoort bij de ‘geheime bieders’ voor de crypto van Celsius

Het is je ongetwijfeld niet ontgaan dat het crypto-leenplatform Celsius Network vorig jaar in de problemen kwam. Net als enkele andere grote spelers kwam Celsius in de problemen na de implosie van het Terra-protocol. Nu is de faillissementsprocedure begonnen en blijkt dat onder andere Binace, Bank To The Future en Galaxy Digital op de assets van Celsius bieden.

Gelekte documenten

Het gaat on informatie die crypto-blogger Tiffany Fong openbaar wist te maken. In principe is het dus een geheim dat eerdergenoemde partijen op de assets van het gefailleerde Celsius bieden. In eerste instantie wilde Fong de informatie niet openbaar maken, omdat dat wellicht het proces zou beïnvloeden. Maar na bepaalde uitspraken van een advocaat van Celsius konze. naar eigen zeggen niet anders.

“Ik besloot de biedingen niet openbaar te maken om het proces niet te verstoren of een negatieve impact op het herstel van de klant-tegoeden te maken. Echter, in de hoorzitting inzake Celsius Network van gisteren (24 januari), claimde Kirkland & Ellis advocaat Ross M. Kwasteniet dat de biedingen “niet heel bijzonder” waren,” aldus Fong.

Blijkbaar is Fong het niet eens met de lezing dat het om oninteressante biedingen gaat van de eerder genoemde grote partijen. Volgens Fong zijn de biedingen in november 2022 gedaan bij Celsius en zijn ze vervolgens grotendeels ingetrokken.

Het bod van Binance

Overigens moeten we toegeven dat het bod van Binance niet om een gigantisch bedrag gaat. Blijkbaar hebben ze 15 miljoen dollar op “de assets” geboden. Het idee van het bod van Binance was om alle liquide en bepaalde niet-liquide assets naar het beursplatform van Changpeng Zhao te sturen. Dat zou dan moeten gebeuren tegen de eerlijke marktwaarde van de assets.

Galaxy Digital was vooral geïnteresseerd in alle Staked Ethereum die Celsius Network nog bezit. Daar zou het bedrijf van CEO Mike Novogratz in totaal 67 miljoen dollar voor over hebben gehad. Zowel Binance als Galaxy Digital hebben nog niet gereageerd op het verhaal van Fong. De reden daarvoor lijkt ook te liggen in het feit dat de onderhandelingen inmiddels gestopt zijn.

Ergens is het wel vreemd dat er blijkbaar behoorlijke interesse in de assets van Celsius is, maar dat het bedrijf hier niets over heeft gemeld. Alle gebruikers zitten wat dat betreft compleet in het donker over hun financiële toekomst.

Waarom is dit interessant?

Het is interessant dat Binance op de assets van Celsius probeert te bieden, omdat ze daarmee laten zien dat er voldoende kapitaal is voor uitbreiding. Er waren de afgelopen maanden ook meermaals zorgen over de financiële gezondheid van Binance. Vooral nadat bleek dat het eerste Proof-of-Reserves rapport dat het beursplatform van Changpeng Zhao publiceerde niet heel sterk in elkaar zat.

Inmiddels lijkt de kritiek op de beurs weer een beetje te verstommen en dit soort nieuwtjes dragen daar ook aan bij. Binance kan natuurlijk alleen op de assets van een Celsius bieden als het voldoende kapitaal beschikbaar heeft om wat extra’s te doen. Al moeten we niet vergeten dat FTX er vergelijkbare praktijken op nahield in de maanden voor het faillissement.

Sam Bankman-Fried en FTX probeerde zich in navolging van de implosie van Terra op te werpen als de grote redder van de industrie. In werkelijkheid bleek dat ze alle beloftes en uitspraken niet na konden komen en zelf zonder liquide middelen zaten. Voor de industrie is het te hopen dat dit bij Binance niet het geval is.

Hoofdredacteur gezocht

Lees jij deze artikelen met plezier en wil je graag bijdragen aan onze content? Wij zijn op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur met een vlotte pen en een gedegen kennis van de cryptomarkt. Bekijk hier onze vacature en reageer direct!

Delen:

Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.