Update Ripple vs SEC: binnenkort een uitspraak?

Twee jaar en 120 dagen geleden startte de Securities and Exchange Commission (SEC) zijn rechtszaak tegen Ripple Labs. Het werd een van de meest veelzeggende rechtszaken ooit in de cryptowereld. Na jaren discussie en documenten uitwisselen is de beslissing volgens verschillende juridische experts nabij. Niemand weet echter precies wanneer de uitspraak komt.

Tegelijkertijd is de druk op de Amerikaanse rechter Analisa Torres van de Southern District Court of New York waarschijnlijk nog nooit zo hoog geweest als nu. De hoorzitting van Gary Gensler voor het Amerikaanse Congres deze week, liet zien hoe diep de kloof is tussen de SEC, de Commodity Futures Trading Commission (CFTC), het Congres en de crypto-industrie.

Een veelzeggende zaak

De loopgravenoorlog tussen deze instellingen zal Torres waarschijnlijk niet ongedeerd laten. John E. Deaton, advocaat van de XRP-gemeenschap, zei in een recente update: “Ik betwijfel ten zeerste dat rechter Torres ooit de druk heeft gevoeld die ze nu voelt” en legde de lat nog hoger:

“Deze beslissing is belangrijker dan elke andere beslissing die deze rechter ooit heeft genomen. Ga het maar na, welke andere beslissing is net zo groot als deze beslissing als het gaat om wereldhandel en financiën in de moderne geschiedenis? Dit is de meest significante SEC handhavingsactie sinds 1946 die niet aan fraude is gekoppeld.”

Verder gaf Deaton aan dat rechter Torres haar tijd neemt met de uitspraak en elk woord zorgvuldig afweegt. Als de uitspraak in het nadeel van Ripple uitvalt, weet ze dat ze “te maken heeft met een conservatieve rechtbank”, en als de uitspraak voor Ripple uitvalt, zal ze het aan iedereen moeten verantwoorden.

Krijgen we snel een uitspraak?

Advocaten John Deaton en James K. Filan speculeerden eerder al dat een uitspraak wellicht niet later dan eind april zou kunnen komen. Dit schatten zij in op basis van eerdere beslissingen van rechter Torres. Een latere uitspraak zou een verrassing zijn voor beide advocaten.

Op het moment van publicatie ligt de XRP-prijs op zo’n 0,42 euro. Gaan we binnenkort zien welke invloed de uitspraak van rechter Torres op de koers gaat hebben?


Annina verdiept zich al geruime tijd in de wereld van crypto en blockchain en is vastberaden om alles te weten te komen. Daarom duikt ze regelmatig in de wereld van Bitcoin, altcoins en alles daaromheen. Haar bevindingen vertaalt ze naar begrijpelijke artikelen, zodat ook jij snel op de hoogte bent.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.