Vrouw uit Tiel gearresteerd nadat ze 50 miljoen euro ophaalde en crypto kocht

Een 37-jarige onderneemster uit Tiel is gearresteerd nadat zij beleggingsmogelijkheden verkocht met een potentieel van 10 tot 12 procent rendement per maand. Hiermee wist ze honderden investeerders te overtuigen en 50 miljoen euro op te halen. Hier kocht ze onder andere cryptocurrency van.

De Financiële Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) trad op na een tip van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De vrouw is samen met twee medeplichtigen gearresteerd.

200% rendement per jaar

De FIOD identificeert de vrouw als de drijvende kracht achter drie beleggingsentiteiten, namelijk Best Choice, Airfeet BV en Xerof BV. Met veel overtuigingskracht slaagde ze erin honderden investeerders te verleiden om kapitaal in haar producten te steken, die naar verluidt jaarlijks een ongelooflijk rendement van 200 procent zouden opleveren.

De FIOD zei: ‘Ze doet geloven dat dit rendement haalbaar is door te handelen in koersschommelingen tussen de dollar en goud.’

50 miljoen euro binnen twee jaar

Bij de gezamenlijke operatie werden naast de vrouw ook een 31-jarige man uit Oosterhout en een 39-jarige man uit Tiel gearresteerd. De aanklachten tegen hen omvatten witwassen en verduistering.

Het komt vast niet als een verrassing, maar de opgepakte vrouw had van de AFM geen licentie gekregen om beleggingsdiensten aan te mogen bieden. Des te knapper dat ze meer dan 50 miljoen euro aan investeringen wist te verzamelen in minder dan twee jaar tijd.

Goede reputatie en de juiste kringen

Om haar sporen te verhullen, zouden valse facturen zijn gebruikt, en de verdachten zouden een complex netwerk van bedrijven hebben opgezet. De vrouw, die voorheen als boekhouder werkte, genoot een betrouwbare reputatie, waardoor potentiële investeerders minder argwanend waren.

Ze was tevens een bekend figuur in de dressuursport, wat haar directe toegang gaf tot potentiële klanten in die kringen.

Onderzoekers van het fraude-onderzoeksteam onthullen dat de opbrengsten zijn gebruikt voor diverse weelderige uitgaven, waaronder de aanschaf van vastgoed, luxe auto’s, kostbare sportpaarden en uiteraard cryptocurrency.

Bij de inval heeft de FIOD beslag gelegd op eigendommen variërend van woningen en bankrekeningen tot auto’s, paarden, waardevolle goederen, contant geld, edelmetalen en sieraden.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • ik vermoed dat ze Ria heet. 1 bedrijf noemt ze xerox, omgekeerde van forel. een andere heet airfeet.

    30 augustus 2023
  • xerof en airfeet. autocorrect

    30 augustus 2023
  • ze hebben ons goed aan de riem. nergens lees ik of deze beloofde rendementen niet werden behaald. een belangrijk aspect, nu je als investerdeerder te maken krijgt met platformen die wel een licentie krijgen maar het niet te ontkennen is dat het stinkt. Men kent het verhaal, lanceer token, dump tokens, pump om investeerders aan te trekken gevolgt door een dump tot er niemand meer koopt, delist, herhaal. platformen devs en regeringen hebben hier profijt van behalve de vis.

    30 augustus 2023
  • Geloof ook dat bitcoin de wereld kan verbeteren. Als veel mensen meer geld zouden hebben was er minder armoede

    30 augustus 2023
  • Ja Max, als meer mensen meer geld hadden zou er inderdaad minder armoede zijn. 🤣

    30 augustus 2023
  • de vraag is… waarom mag men niet rijk zijn zonder bullshit? Als de ” Eliten ” ook rijk kunnen worden met dubieuze praktijken, waarom mag de rest dat niet doen? Kort antwoord… De ” Eliten ” bepalen alles in de wereld. Dus als ze gevaar voelen komen alle bureaucratische rompslomp naar boven om ervoor te zorgen dat andere niet de ” Eliten ” posities krijgen. Triest hé!

    30 augustus 2023