XRP stijgt 12% door verwachting snel verloop rechtszaak Ripple

De rechtszaaktussen Ripple en de Securities and Exchange Commission (SEC) heeft de cryptocurrency-wereld al geruime tijd in zijn greep. De koers van XRP, de crypto van Ripple is met 12% gestegen en dat lijkt te komen doordat er hoop is op een goede afloop van de rechtszaak.

Is XRP van Ripple een security?

Het belangrijkste geschilpunt tussen de twee partijen is of XRP een effect (security) is en daarom moet worden geregistreerd bij de SEC. Ripple beweert van niet en betoogt dat XRP een valuta is die wordt gebruikt om grensoverschrijdende betalingen te faciliteren.

De SEC daarentegen beweert dat XRP wel degelijk als beveiliging moet worden beschouwd en daarom onderworpen is aan de federale effectenwetten.

De uitkomst van de rechtszaak zal niet alleen gevolgen hebben voor Ripple, maar voor de hele cryptocurrency-markt.

Uitspraak binnen een paar weken

Ripple-advocaat John E Deaton heeft er vertrouwen in dat een uitspraak niet lang op zich zal laten wachten.

Deaton, die XRP-investeerders vertegenwoordigt in de rechtszaak, zei dat XRP voor grensoverschrijdende betalingen een aanzienlijke prijsstijging zou kunnen zien als het in San Francisco gevestigde bedrijf de rechtbank wint. Het lijkt of de markt dit voor wil zijn, getuige de stijging van 12% vandaag.

Op Twitter schreef Deaton dat de beslissing van de rechter in de komende weken of zelfs al deze week zal komen. Dit komt nadat Ripple een Letter Notice of Supplemental Authority heeft ingediend om hun verdediging tegen eerlijke kennisgeving verder te versterken.

XRP koers kan omhoog schieten bij winst

Volgens Deaton heeft XRP de “meest aantrekkelijke risico/opbrengstverhouding”, en de prijs zou omhoog kunnen schieten als de rechter in het voordeel van Ripple beslist. Dit betekent dat de beweringen van SEC dat Ripple XRP als een niet-geregistreerde security aan goedgelovige investeerders heeft verkocht, zijn mislukt.

Als de SEC de rechtszaak wint, dan gelooft de Amerikaanse advocaat dat Ripple in beroep zal gaan tegen de beslissing.

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.