Amerikaanse county en MicroStrategy willen meer rendement op bitcoin en crypto

Het huidige economische klimaat heeft één ding ontzettend duidelijk gemaakt: stilstaand geld is dood geld. Om negatieve rente en de inflatie te bevechten is het zonde om grote bedragen op je rekening te laten staan. In zekere zin geldt dit ook voor cryptocurrency, deze kan je aan het werk zetten om meer opbrengsten te genereren, mits je risico voor lief neemt.

In dit artikel kijken we naar de plannen van Fairfax County in de Amerikaanse staat Virginia, en naar het MicroStrategy van Michael Saylor.

Pensioenfondsen Fairfax

Fairfax County is een van de 95 county’s in de Amerikaanse staat Virginia en heeft iets minder dan een miljoen inwoners. Fairfax is de gelijknamige hoofdstad van deze county. De county heeft delen van zijn pensioenfondsen toegewezen aan crypto- en blockchain-investeringen, maar overweegt om yield farming te gebruiken om nog meer rendement te behalen.

Wat is yield farming?

Bij yield farming wordt crypto vastgezet (staking) of uitgeleend om een hoog rendement of beloning te genereren in de vorm van extra cryptocurrency.

Hier zijn speciale defi-protocollen voor ontwikkeld, liquiditeitsverschaffers worden gestimuleerd om hun crypto-activa in te zetten of vast te zetten in een op smart contracts gebaseerde liqiduiteitspool. De stimulansen kunnen bestaan uit een percentage van transactiekosten, rente van kredietverstrekkers of een governancetoken. Hoe eerder je je aansluit bij zo’n pool, hoe hoger het rendement. Naarmate meer beleggers crypto toevoegen neemt de beloning af. Het risico is dat een nieuwe liquiditypool nog geen reputatie heeft waar je op kunt vertrouwen, waardoor het risico op een scam of een technische fout aanwezig is.

Er zijn geen directe yield farming mogelijkheden voor bitcoin, maar via wrapped bitcoins kan je op het ethereum netwerk gebruik maken van yield farming.

Nu je weet wat yield farming is, terug naar het nieuws van de dag.

Naast yield farming ook arbitrage handel

Tijdens een panel op de Milken Institute Global Conference zei Katherine Molnar, de hoofdbeheerder van de politiepensioenen, dat ze hoopt in de komende drie weken twee nieuwe crypto-gerichte hedgefondsmanagers te financieren.

Volgens Molnar heeft Fairfax via twee pensioenfondsen geïnvesteerd in zeven cryptocurrency-producten. Een van deze zeven is bedoeld om de volatiliteit van crypto juist te benutten. Dat gebeurt via een hedgefonds dat onder andere yield farming en arbitrage handel tussen exchanges gebruikt om het rendement te maximaliseren.

Verwacht rendement van 11%

“We houden van het hedgefonds, we houden van het feit dat er volatiliteit in crypto is”, aldus Molnar. “In plaats van ons te laten afschrikken door de volatiliteit, proberen we een context te vinden waarin we die volatiliteit kunnen benutten.”

Molnar zei dat ze de opbrengst uit yield farming beschouwt als een vervanging voor vast inkomen, of een kans om een ​​hoger rendement te behalen dan rentegevoelige activa.

“We gebruiken het als vervanging voor een hoog rendement… de rendementen die we verwachten zijn, laten we zeggen 9% tot 11%, dat is net zo aantrekkelijk als een vast inkomen.”

Bitcoin als onderpand voor.. meer bitcoin?

MicroStrategy is een beursgenoteerd, Amerikaans IT-bedrijf. De directeur is Michael Saylor en hij koopt op zeer agressieve wijze bitcoins voor zijn bedrijf. Inmiddels bezit MicroStrategy 129 duizend bitcoin en is hiermee een van de grootste whales.

In de meest recente inkomstenpublicatie deelt MicroStrategy dat ze bitcoins gebruiken als onderpand om geld te lenen, dit doen ze via Silvergate. Dit geld wordt gebruikt om nog meer bitcoin te kopen (dit bedoelen we met agressief kopen). De lening werd eind maart al aangekondigd, en lijkt vervolg te kunnen krijgen. Hierdoor zetten ze hun stilstaande bitcoins om in een manier om extra crypto te genereren.

Het bedrijf schrijft in de publicatie: “Kan conservatief toekomstige mogelijkheden voor het genereren van opbrengsten onderzoeken op onbezwaarde MacroStrategy-bitcoins.” MacroStrategy is een dochteronderneming van MicroStrategy en deze beheert de administratie van de bitcoinschatkist.

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.