Tweede aanval op Ethereum Classic (ETC) in week, vorige kostte maar 17,5 bitcoin

De blockchain van Ethereum Classic heeft een nieuwe 51%-aanval te verwerken gehad. Tijdens deze aanval zijn 4000 blokken opnieuw gereorganiseerd. Dit is de tweede keer deze week dat ETC een reorganisatie van blokken meemaakt. Ethereum Classic vraagt ​​cryptobeurzen nu om bevestigingstijden voor alle stortingen en inkomende transacties te verhogen.

Ethereum Classic tweede aanval van 51% in een week

Slechts een paar uur geleden, meldde Etherchain dat Ethermine de uitbetaling van hun ETC-pool heeft uitgeschakeld vanwege een reorganisatie van 4000 blokken. Op dit moment is er geen informatie over of deze aanval verband houdt met de vorige en of dat deze is uitgevoerd door dezelfde aanvallers.

Binance informeerde dat de reorganisatie van meer dan 4000 blokken plaatsvond in blok 10935622 en het geïmplementeerde waarschuwingssysteem Binance ving dit onmiddellijk op. Daarom hebben ze besloten om opnames en stortingen stop te zetten.

Tegelijkertijd adviseerde Ethereum Classic cryptobeurzen, miningpools en andere ETC-diensten om de bevestigingstijden voor alle stortingen en inkomende transacties te verhogen. Op deze manier kan het aantal getroffen gebruikers worden beperkt.

Oplossingen gezocht

Gebruikers vroegen Ethereum Classic om iets te doen en het probleem zo snel mogelijk op te lossen. Dit is het type voorval dat de reputatie en bruikbaarheid van ETC op lange termijn kan beïnvloeden.

Een van de oplossingen zou kunnen zijn om een ​​soort aanvalsbescherming van 51% te implementeren. Vitalik Buterin (van Ethereum) suggereerde dat Ethereum Classic zou kunnen overstappen naar een Proof-of-Stake (PoS) consensusalgoritme, hij denkt dat het aantal aanvallen afneemt. Momenteel gebruikt ETC Proof of Work. Dat werkt fantastisch voor bitcoin, maar minder goed voor kleinere coins.

Toch lijkt de markt niet te reageren op deze aanval. De koers van ethereum classic lijkt de afgelopen 24 uur nauwelijks te bewegen. Een cynicus zou zeggen dat dit wordt veroorzaakt doordat de bevestigingstijden te lang zijn en de markt geen coins kan dumpen.

ethereum classic

Op dit moment staat Ethereum Classic op de 25e plek qua totale marktwaarde. Als je het aantal coins in omloop vermenigvuldigd met de huidige prijs, dan kom je op een totale waarde van 587 miljoen euro.

Het is het vermelden waard dat de vorige aanval op het ETC-netwerk resulteerde in een verlies van 807.260 ETC. De aanvaller gaf slechts 17,5 bitcoin uit om ongeveer 4,5 miljoen euro aan ETC buit te maken.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.