Vergissing van de bank: Je ontvangt 700 bitcoin

BlockFi heeft een vergissing gemaakt door in plaats van een paar honderd dollar uit te delen tijdens een promotie-actie, gaven ze honderden bitcoins weg. Het bedrijf heeft inmiddels een deel van zijn bitcoin teruggekregen.

De crypto-geldschieter zegt dat een deel van de klanten die onterecht bitcoins ontvingen, deze ook weer hebben teruggestuurd. Toch zeggen ze dat ze nog steeds voor 10 miljoen dollar aan onterecht verzonden bitcoins kwijt zijn.

Wat is er gebeurd?

BlockFi bood zijn gebruikers een bonus in bitcoin tijdens een promotionele weggeefactie in maart, op basis van het verhandelde percentage. Pas op 14 mei merkte BlockFi het enorme probleem op, omdat gebruikers bitcoin kregen in plaats van fiat. Sommige van deze beloningen gaan in de honderden, waarbij één Reddit-gebruiker een aanbetaling van meer dan 700 BTC liet zien.

Bron: Reddit

Naar verluidt hebben minder dan 100 klanten uitbetalingen ontvangen die ze niet hebben verdiend. Sommige van deze klanten hebben het geld van het platform afgehaald. BlockFi heeft gedreigd met gerechtelijke stappen tegen degenen die niet voldoen aan het verzoek om het geld terug te geven.

Geld is veilig

Sommige gebruikers hebben hun opnames opgeschort, terwijl degenen die niet deelnamen aan de weggeefactie ook zeiden hier last van te hebben gehad. Het bedrijf stelt echter dat het geld van klanten volkomen veilig is.

Het incident veroorzaakte opschudding binnen de cryptogemeenschap. BlockFi zei dat de uitstaande bedragen slechts ‘een kleine fractie zijn van de verliesreserves die we plannen als onderdeel van ons normale boekhoudbeleid.’

Het verontschuldigde zich ook voor de verwarring en zei dat het niet meer zou gebeuren en dat het van zijn fouten had geleerd. In ieder geval zullen er minstens een paar weken nodig zijn om dit probleem te verhelpen, en er is geen garantie dat BlockFi al zijn bitcoins terugkrijgt.

Wat is BlockFi?

BlockFi kun je zien als een brug tussen traditionele financiën en de markt voor cryptocurrency en biedt spaar- en leendiensten aan. Je kan crypto stallen bij BlockFi en hier krijg je dan rente over. Daarnaast kan je crypto ook als onderpand gebruiken om geld te lenen.

Het bedrijf beheert meer dan 15 miljard dollar aan activa en heeft honderden miljoenen aan rente gegenereerd voor klanten.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.