Aantal Cardano miljonairs stijgt met 40% in de afgelopen maand

IntoTheBlock, een on-chain analytics firma, zag dat cardano whales flink aan het bijkopen zijn. Ondanks dat de prijs van ADA niet veel doet, lijkt de vraag naar de munt groot.

Het saldo van investeerders die 1-10 miljoen ADA hebben, steeg met 40,65% in één maand. De prijs van deze wallets ligt op het moment van schrijven tussen de 930.000 en 9,3 miljoen euro. Dit zijn dus geen kleine spelers in de markt. Deze adressen hebben ongeveer 25% van alle coins in handen; meer dan 33 miljard ADA.

Grotere blokken

Waarom zij ADA inslaan, heeft misschien te maken met de komende update. Cardano gaat de grootte van de blokken aanpassen van 72kb naar 80kb; een stijging van 11%. In de praktijk betekent dit dat de blokken hierdoor meer transacties op kunnen slaan. Dit zal ook wel nodig zijn, aangezien deze blokken de afgelopen tijd gigantisch veel gebruikt worden. In een maand tijd steeg het gebruik van 25% tot 94,5%.

Input Output Hong Kong (IOHK), de developer van Cardano, maakte de vergroting van de blockgrootte gisteren bekend. De update zelf zal plaatsvinden om 22.44 uur en 51 seconden op 4 februari.

Record aan holders en smart contracts

Daarnaast kwam vorige week naar buiten dat er een recordaantal aan adressen zijn die ADA bezitten. Dit aantal kwam neer op 4 miljoen.

Als dit nog niet genoeg nieuws was over het netwerk: het aantal smart contracts op Cardano steeg deze week het hardste ooit. Finbold meldde dat het aantal in deze tijdsperiode met meer dan 100 steeg. Vlak nadat het netwerk de mijlpaal haalde van 1000 smart contracts, werden er veel smart contracts tegelijk gelanceerd. Het nieuws rondom het project is afgelopen maand erg aanwezig, maar dit was nog niet echt terug te zien in de koers.

De prijs van ADA blijft niet spannend de afgelopen dagen. Deze zit op het moment van schrijven rond de 0.93 euro. De token heeft het moeilijk gehad de afgelopen maand. Het verloor afgelopen maand meer dan 18% aan waarde.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Cardano doet in het echt niks hè. Zie oa. https://youtu.be/52_0SQhT8NY

    Er zijn er ook gewoon zo veel van.

    Een project van een kleiner team doet al lang al wat cardano alleen maar beloofd. Bijvoorbeeld Syscoin.

    4 februari 2022

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.