Altseason begonnen? Ripple (XRP), Stellar (XLM), en Ethereum (ETH) koers schiet omhoog

De cryptomarkt kleurt groen! Vooral met altcoins gaat het goed, Ripple (XRP) is bijvoorbeeld met bijna 19 procent gestegen de afgelopen 24 uur. Ook andere cryptomunten zoals Stellar (XLM), Ether (ETH) en Bitcoin Cash (BCH) noteren flinke winsten. Is het altcoin seizoen begonnen?

Ripple (XRP) koers schiet omhoog

De koers van Ripple (XRP) schommelt al maanden tussen de 23 en 24 eurocent. Niet enorm spannend allemaal dus. Maar vanaf dinsdagmorgen rond 07:00 uur schoot de koers van XRP omhoog. Op het toppunt bereikte XRP een waarde van 28 eurocent. In absolute getallen lijkt dat een klein verschil, maar sinds dinsdagmorgen is de koers van XRP al met 18,6 procent gestegen. Toch wel een mooie winst!

Altcoins koop je het makkelijkst met BLOX!

 

Stellar (XLM) de grootste stijger van afgelopen 24 uur

Bij Stellar (XLM) zijn de koersverschillen in absolute getallen nog kleiner dan XRP. Op dagniveau is de koers namelijk gestegen van 0,054 naar 0,06 euro. Dat lijkt een enorm klein verschil, maar sinds dinsdagmiddag om 12:00 is XLM met maar liefst 19,6 procent gestegen!

Bekijk koers XLM

Ethereum (ETH) leidt de altcoinmarkt

De opmars van Ethereum (ETH) begon eerder dan die van Stellar (XLM) en Ripple (XLM). Al sinds zaterdag 14 september bevindt de koers van ETH zich in een stijgende trend. Maar vanaf dinsdagavond 18:00 ging het hard. In vijf uur tijd steeg de koers met zes procent naar een toppunt van bijna 194 euro!

Bekijk koers ETH

Wat is altseason?

Ben je nog redelijk nieuw in de wereld van crypto? Dan heb je de term altseason misschien nog niet voorbij horen komen. Altseason verwijst naar de periode dat altcoins flink in waarde stijgen. Met altcoins wordt iedere andere cryptomunt dan bitcoin bedoeld.

Nu we toch met vakjargon gooien, ook bitcoin dominantie is een belangrijke term om te onthouden. Met bitcoin dominantie wordt het marktaandeel van bitcoin in de cryptomarkt bedoeld. Tot en met begin 2017 bestond de hele cryptomarkt voor ongeveer 95 procent uit bitcoin.

Op de grafiek hieronder zie je dit marktaandeel van bitcoin, van 2017 tot aan nu. Aan de hand daarvan kan je een inschatting maken of het altseason begonnen is:

De bitcoin dominantie kelderde begin 2017. Initial Coin Offerings (ICO’s) waren toen razend populair, met een ICO kon je als één van de eersten eigenaar worden van een nieuwe altcoin. Investeerders speculeerden flink op de koers van altcoins, en daardoor nam de waarde van altcoins ook flink toe.

Begin 2018 was de bitcoin dominantie (voor zover je nog van dominantie mag spreken) nog maar 35 procent. Maar na begin 2018 was het altseason weer voorbij, bitcoin nam weer de overhand.

Dit jaar behaalde bitcoin het hoogste marktaandeel in twee jaar, toen werd er al gespeculeerd op een nieuw altseason. Altcoins nemen nu flink in waarde toe en de dominantie van bitcoin daalt. Is het nieuwe altseason dan nu echt begonnen?

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.