Analyse: Bitcoin schiet door weerstandslijn

Eindelijk zien we een mooie beweging op de grafiek. Dit keer gaat het om een stijging van een aantal procent. Uiteraard komen we niet uit bed voor een 20.000 dollar bitcoin, toch kan een beweging als deze het begin inluiden van een grotere beweging. 

In deze analyse bespreken we de stijging van bitcoin en werpen we een blik op een belangrijke weerstandslijn waar de koers naar boven is uitgebroken. Zoals ik al eerder in analyses heb besproken, is het heel belangrijk dat een uitbraak uit een patroon gepaard gaat met veel volume. Is er weinig volume, dan kan dit betekenen dat een trendommekeer om de hoek is. Simpelweg omdat investeerders dan nog niet bereid zijn om op dit moment bitcoin te kopen.

Rode box

Allereerst is het goed om de weerstanden in kaart te brengen. De rode box speelt een grote rol in het stoppen van opwaartse bewegingen. Al een aantal keer deed de koers een poging om door deze box te bewegen, maar herhaaldelijk zonder veel succes. Ook op moment wordt de bitcoin koers opnieuw rond de 20.300 dollar verhandeld en is de kans zeker aanwezig dat er enige vorm van weerstand ondervonden wordt rond deze levels.

Weerstandslijn

Toch is de huidige opwaartse beweging niet gelijk aan eerdere stijgingen naar de rode box. We zien namelijk dat de blauwe lijn doorbroken is. Deze trendlijn functioneerde weken als weerstand maar gisteren schoot de koers door deze lijn. Zoals ik in de inleiding al aankaartte, is het heel belangrijk dat een trendlijn als deze doorbroken wordt met veel volume. Een opwaartse beweging is alleen houdbaar als er genoeg vertrouwen in de markt heerst dat met het doorbreken van deze lijn mooie nieuwe hoogtes kunnen worden bereikt.

Eerlijk gezegd zien we deze piek in het volume niet bij de uitbraak van deze trendlijn. Zoals de zwarte lijn aangeeft in de grafiek hierboven, is het volume niet verschillend met andere bewegingen. Dit is geen positief teken. Een gouden regel binnen de cryptomarkt is dat wanneer de koers uit een patroon of belangrijke weerstand breekt, het volume deze beweging moet ondersteunen. Is dit niet het geval, dan is de kans aanwezig dat de beweging niet lang stand zal houden. 

Stel bitcoin blijft toch doorstijgen, dan is het wel van groot belang dat we oplopend volume gaan zien. Blijft het volume laag en misschien zelfs afnemend, dan moeten de alarmbellen gaan rinkelen. 

DXY

Een andere indicator die ons meer informatie geeft over toekomstige prijsacties, is de sterkte van de dollar uitgedrukt in DXY. Zoals je misschien wel weet is er een omgekeerde correlatie tussen de sterkte van de dollar en bitcoin. Hoe sterker de dollar wordt, des te zwakker bitcoin is. 

Nu bitcoin groene cijfers laat zien, is het voor de dollar zeker geen positieve week. We zien de koers zakken tot aan de groene lijn en deze testen als ondersteuning. Het zou gunstig zijn als de ondersteuning het niet houdt, en de koers verder zakt naar beneden. Dit zou namelijk de weg vrij kunnen maken voor bitcoin om door te stoten naar boven. 


Alexander studeert momenteel rechtsgeleerdheid en heeft een politieke achtergrond. Zijn interesse in crypto werd voornamelijk gewekt door het besef dat het huidige financiële systeem niet houdbaar is en op omvallen staat. De blockchain-technologieën kunnen oplossingen bieden.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Allemaal onzin wat jullie zeggen 😂😂

    27 oktober 2022
  • als dit, als dat.. en toch weten jullie het niet.
    kijken jullie zelf wel eens naar vorige analyses om te klinken of die kloppen? meestal dus niet

    27 oktober 2022