Analyse: is Dogecoin (DOGE) weer onderweg naar 0,16 dollar?

Welke analyse wil jij zien? Elke week houden we een poll op onze socials. Hier mogen jullie stemmen over de volgende altcoin analyse. Deze week is Dogecoin (DOGE) als de winnaar uit de bus gekomen. Laten we naar de koers kijken.

Het grote plaatje

Om te beginnen kijken we naar de wekelijkse grafiek van de DOGE koers. Hier staat eke candle voor 7 dagen, waardoor we een beweging voor de lange termijn kunnen analyseren. In de onderstaande afbeelding zien we dat er één erg belangrijk level is waarop de prijs in het verleden reageerde: de 0,16 dollar (blauwe zone).

Na de gigantische rally die Dogecoin maakte in 2021, lijken de grootste stijgingen voorbij. De koers wist zelfs boven de 0,65 dollar uit te komen, maar zakte vervolgens terug naar dit level van 0,16 dollar. Hier vond DOGE ondersteuning, maar deze support bleek niet voor de lange termijn houdbaar.

De koers zakte terug naar 0,05 dollar, waarna er weer een flinke opleving kwam (6 weken/candles geleden). Vanuit hier heeft DOGE geprobeerd om er weer bovenop te komen, maar zijn oude support bleek te sterk. Dit level fungeert op dit moment dus als weerstand.

DOGE is vanuit hier nogmaals teruggezakt, maar niet meer tot zijn vorige laagtepunt van ongeveer 0,05 dollar. Sterker nog, de koers maakte een hoger laagtepunt, wat meestal betekent dat er een opwaartse trend gestart wordt. Om dit beter te kunnen analyseren, pakken we er de dagelijkse grafiek bij (waarbij elke candle voor 24 uur staat).

Opwaartse trend

In de onderstaande afbeelding zien we deze grafiek, waarin ook de blauwe zone van 0,16 dollar te zien is. De rode markeringen zijn hier getekend om de hoogte- en laagtepunten van de koers te weergeven. En wat we kunnen zien, is dat de koers inderdaad een opwaartse trend wil starten.

Dit is te zien aan het nieuwe hoogtepunt en het nieuwe laagtepunt van DOGE. De meme-coin wordt na de daling naar 0,07 dollar weer teruggeduwd naar boven en wordt op dit moment verhandeld op een koers van ongeveer 0,10 dollar.

Het lijkt alsof de munt hier even wil afremmen, maar dat hoeft niet per sé slecht te zijn. Als hier maar geen lager hoogtepunt uit voortkomt, is het logisch dat de koers weer 60% kan gaan stijgen tot een koers van 0,16 dollar.

Mocht DOGE hier terechtkomen, dan is het hopen – voor de DOGE-holders – dat de koers zelfs door de weerstand breekt. Dit zal niet erg makkelijk worden, aangezien dit de vorige keer voor een flinke daling zorgde. Tijd wijst uit of Dogecoin dit zal redden.


Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.