Analyse: sluit bitcoin deze maand boven 28.805 dollar?

Bij het kijken naar candle-grafieken is het belangrijk om zo veel mogelijk uit te zoomen. Dit geeft meer inzicht over de algemene trend, en dat is ook wat we gaan doen in deze analyse. We gaan kijken hoe deze maand van bitcoin gaat sluiten.

De zijwaartse beweging gebroken

Om te beginnen pakken we het ‘kleine’ plaatje erbij; bitcoin op de 4-uurs grafiek. Dit is belangrijk, omdat bitcoin eindelijk zijn weerstand heeft gebroken. Deze maand maakt nog maar vier keer een 4-uurs candle. Dit kan daarom wat zeggen over de laatste dag van de maand. Als bitcoin nu pusht, sluit de maandelijkse candle niet slecht.

BTC/USDT 4H

De marktleider steeg gisteren maar liefst 7,7%. Dat is eindelijk weer een groene, positieve dag. Dit kwam door de grote groene candle die hier door de blauwe zone brak. Het vervolg voor de rest van de dag ziet er dus goed uit, maar het kan zijn dat bitcoin die bovenste zone nog even gaat retesten (even terug naar de blauwe lijn, om vervolgens omhoog te bewegen).

Nog geen lager laagtepunt

Het lijkt in ieder geval alsof de beweging van gisteren de hele maand zal redden. Door deze flinke push maakt bitcoin geen lager laagtepunt op de maandelijkse grafiek; iets wat funest kan zijn voor het koersverloop.

BTC/USDT 1M

Zoals te zien in bovenstaande grafiek, ligt het vorige laagtepunt (van de maandelijkse grafiek) op een koers van 28.805 dollar (26.828 euro). Mocht bitcoin hier onder sluiten, dan kan dit het begin zijn van een neerwaartse trend. Dit zou betekenen dat de volgende support van bitcoin rond het hoogtepunt van 2017 is: 19.800 dollar (18.440).

Gelukkig is het nog niet zo ver, want zoals het er nu naar uit ziet, heeft bitcoin nog veel speling om niet onder die cruciale lijn te sluiten. Dit geeft de bitcoin investeerder wat meer tijd om op adem te komen na deze 9 rode weken achter elkaar.

De eerste groene week van 10 weken?

Als de maandelijkse candle zich sterk houdt, heeft dit ook grote invloed op de wekelijkse en dagelijkse candles. Dit zou goed zijn om eindelijk van dat lelijke bitcoin-record van 9 weken af te komen. Geen enkele investeerder staat namelijk te wachten op dubbele cijfers van rode weken. Zoals te zien in de bovenstaande, wekelijkse grafiek, is bitcoin op dit moment al goed op weg.

Het sluiten van de maandelijkse candle op deze plek zou een positief puntje zijn na deze ongelukkige weken. Ook al is de wekelijkse trend neerwaarts, de algehele trend op de maandelijkse grafiek maakt nog steeds hogere hoogtepunten en hogere laagtepunten.

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.