Nog makkelijker om je Opera Wallet met bitcoin te vullen

In december kondigde het Noorse Opera aan dat hun mobiele browser wordt geleverd met een geïntegreerde cryptocurrency wallet. En vanaf vandaag kunnen Opera-gebruikers in Denemarken, Noorwegen en Zweden hun balans via die wallet aanvullen. Opera is een partnerschap met de Zweedse cryptobeurs Safello aangegaan.

Drie problemen op te lossen

De identiteitsgegevens van de gebruiker worden direct doorgegeven aan Safello, hierdoor hoeft de gebruiker niet eerst een account aan te maken bij de beurs maar kunnen ze direct aankopen.

Charles Hamel van Opera, zegt dat het team drie problemen wil oplossen:

  1. Door de scheiding tussen browser en wallet is het moeilijk om crypto snel te gebruiken
  2. Het proces om cryptocurrency te krijgen is omslachtig
  3. En bovenstaande twee problemen maakt het voor ontwikkelaars moeilijker om gepaste diensten te ontwikkelen

“We hopen dat ontwikkelaars met deze ontwikkelingen een breder publiek kunnen bereiken en op hun beurt nieuwe web3-services bouwen met meer aantrekkingskracht”, zei Hamel.

Nog een voordeel: iedereen weet hoe internetbrowsers werken, dat maakt een geïntegreerde wallet alleen maar makkelijker in gebruik.

Geen verificatie nodig

Safello toucheert hier wel een mooie fee voor. Liefst zeven procent op aankopen. Voorlopig krijgen gebruikers uit Zweden een korting van 2,5 procent, Deense en Noorse gebruikers krijgen 5 procent korting op de fee.

Met de nieuwe functie kunnen gebruikers crypto kopen met slechts een paar klikken vanuit het hoofdmenu van de browser. Om toegang te krijgen tot de directe koopfunctie moeten ze eerst worden aangemeld bij het elektronische identificatiesysteem BankID, dat actief is in Noorwegen en Zweden, of NemID, in Denemarken.

Zowel NemID als BankID worden veel gebruikt voor online identificatie in Scandinavië. Beiden zijn beschikbaar als apps voor de smartphone. Vergelijk het met DigiD, maar dan moderner en verder doorontwikkeld.

Veel vraag naar

Succes is niet gegarandeerd maar je merkt wel dat er vraag is naar simpele (crypto) betaaloplossingen.

In december 2018 bereikte de Square’s Cash-app de bovenste plek in Google Play Store in de categorie financiën. De applicatie bouwde een vergelijkbare functie als Opera waardoor het voor Amerikanen makkelijk is om crypto te beheren.

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.