Avalanche daalt met 40% door vrees dat Terra AVAX zal verkopen

Het zal je niet zijn ontgaan: het onweert momenteel rondom Terra (LUNA) en de bijbehorende stablecoin UST, en dit kan ook gevolgen hebben voor Avalanche. Eerder dit jaar investeerde Terra 200 miljoen dollar in AVAX.

Er is angst dat de Luna Foundation Guard zijn Avalanche-reserves gaat verkopen, en dat zie je nu terug in de AVAX-koers. Deze is met 40% gedaald ten opzichte van dinsdag 10 mei.

Minder dan 70 miljoen dollar op de balans

Inmiddels heeft de Luna Foundation Guard (LFG) minder dan 70 miljoen dollar aan Avalanche op de balans staan. Dit heeft ook te maken met de fikse waardedaling die AVAX heeft doorgemaakt.

Door de verkoop van Bitcoin door LFG bestaat de reservepot inmiddels voor ruim 71% uit Avalanche. Door alle perikelen rondom Terra, LUNA en UST slaat het negatieve sentiment mogelijk ook door naar Avalanche. Want wat als de Luna Foundation Guard besluit om ook AVAX van de hand te doen?

Op woensdag 11 mei rond 14:00 uur bereikte de Avalanche koers een prijs van 25,80 dollar, omgerekend zo’n 24,43 euro. Ter vergelijking: een dag geleden stond de teller nog op meer dan 50 dollar. Inmiddels lijkt de prijs zich weer wat te herstellen.

Avalanche op glad ijs

Kijken we puur naar de koers, dan bevindt Avalanche zich nu op glad ijs. Dat zie je hieronder op de daggrafiek van AVAX.

Even werd de rode zone op de grafiek aangetikt als support. Deze bevindt zich rond 25,50 dollar, en was tussen februari en mei 2021 een belangrijke zone. Maar de dag is nog niet afgelopen – om het positieve moment te herpakken moet Avalanche de gele zone rondom 38,50 dollar (omgerekend 36,46 euro) zien te heroveren. Pas dan kunnen we weer kijken naar de groene zone rond 57 dollar (54 euro), al lijkt die voorlopig nog erg ver weg.


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.