Waarom koersen Axie Infinity en Solana stijgen, en welke ontwikkelingen je kan verwachten

Het zal je vast niet ontgaan zijn, maar de koersen zijn alweer een paar dagen aan het stijgen. Niet alleen bitcoin, maar ook altcoins laten mooie dingen zien. In dit artikel kijken we naar Axie Infinity en Solana.

Axie Infinity +45%

De afgelopen zeven dagen is AXS, de munt van Axie Infinity met ongeveer 50% gestegen. Dat zie je ook in de grafiek hieronder. De AXS koers was begin deze week nog geen 45 euro waard en nu meer dan 66 euro.

Axie Infinity is de eerste succesvolle game die de potentie van Play 2 Earn liet zien. Je kan immers AXS verdienen door te gamen. Ook dit jaar blijft de videogame volop in de spotlights, er is namelijk een flinke upgrade aangekondigd.

De belangrijkste ontwikkeling is de aanstaande lancering van Axie Infinity: Origin, die naar verwachting in de komende weken zal plaatsvinden.

Het marketingteam van Axie Infinity noemt Origin een “volledig opnieuw ontworpen versie van de populaire Axie Battles-game die iedereen kent.”

Origin zal nieuwe spelmechanismen met zich meebrengen die zijn ontworpen om de spelerservaring te verbeteren, zoals gratis starters Axies om nieuwe spelers voor het spel aan te trekken, een opnieuw ontworpen verhaallijn die diepte toevoegt aan de spelerservaring en de toevoeging van actieve kaarten voor ogen en oren (denk aan het spel Munchkin, maar dan met extra lichaamsdelen).

De update introduceert ook nieuwe in-game items zoals runes en charms, die zullen fungeren als power-ups voor Axies en waarbij spelers de native token moeten gebruiken van het platform moeten branden.

Solana 20%

De koers van Solana is de afgelopen 24 uur met 5% gestegen, en de laatste zeven dagen zelfs met 20%. Aan het begin van deze periode was Solana verkrijgbaar voor 77,50 euro, maar inmiddels is de waarde gestegen naar 93,77 euro.

Er zijn een paar mooie ontwikkelingen voor Solana en haar ecosysteem. Laten we beginnen met wat interessant is voor vooral institutionele investeerders.

Vermogensbeheerder Grayscale lanceerde deze week een altcoin-fonds dat voor 24% uit Solana bestaat. Daarnaast startte Grayscale ook een kleiner, maar wel 100% Solana fonds.

Ook op DeFi-gebied zijn er ontwikkelingen. Orca, de decentrale beurs op Solana, heeft Whirlpools aangekondigd, een nieuwe functie die nog in bèta is en waarmee handelaren de liquiditeit in pools kunnen concentreren en een groter financieel rendement kunnen behalen.

Net als Axie Infinity profiteert Solana van online gaming. Krafton, uitgever van de populaire Battle Royale-game PUBG, heeft een samenwerking aangekondigd met Solana Labs om blockchain-games op Solana te ontwikkelen.

Daarnaast deelde Web3-gamingstartup Block Tackle dinsdag dat het een Solana NFT-skateboardspel ontwikkelt.

Vanaf vandaag kun je ook Solana doneren aan The Giving Block. Dit is een cryptocurrency non-profitorganisatie die ervoor zorgt dat meer dan 1.400 goede doelen ook crypto kunnen ontvangen. Mocht je bijvoorbeeld vluchtelingen vanuit Oekraïne willen helpen, je inzetten voor onderwijs, dierenwelzijn of milieubescherming, dan kan dat door SOL te doneren.

Krijg 10 euro van ons en investeer in Solana en Axie Infinity

Vandaag krijg je 10 euro gratis van ons om je eerste SOL en AXS te kopen. Maak snel een account aan op het handelsplatform van BTC Direct en vul na het aanmelden vouchercode ‘NIEUWS’ in. Hiermee krijg je direct 10 euro cadeau om crypto te kopen.

Krijg 10 euro van ons

Naast Axie en Solana, zijn er ook nog ontwikkelingen bij andere altcoins die interessant zijn om in de gaten te houden. Eerder schreven we over Zcash, die in april een flinke upgrade krijgt. En niet te vergeten Ethereum, de hele cryptowereld (ook critici) kijkt reikhalzend uit naar de Merge.

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.