cash bakkt

Bakkt lanceert vandaag futures in fiat en eerste CFTC-gereguleerde opties op bitcoin

Bakkt, het bitcoin futures handelsplatform van Intercontinental Exchange (ICE), heeft aangekondigd dat het in contanten afgeronde bitcoin-futures en maandelijkse opties uitrolt. Het handelsvolume op Bakkt neemt de afgelopen weken alleen maar toe, wat duidt op verdere institutionele betrokkenheid.

Bakkt’s Cash-Settled Futures contracten

Volgens een officiëel bericht van Adam White, COO bij Bakkt, heeft het platform een ​​in contanten afgewikkeld bitcoin-futurescontract gelanceerd.

Tot nu toe bood Bakkt alleen fysiek geleverde bitcoin futures aan. Het verschil is dat de gebruikers aan het einde van de vervalperiode echte bitcoin ontvangen en niet het fiat equivalent daarvan. Laatstgenoemde is het geval bij contant afgewikkelde contracten.

Het nieuwe contract zal beschikbaar zijn op ICE Futures Singapore. Dit is een goedgekeurde beurs waarmee Aziatische en internationale handelaren short en/of long kunnen gaan op de prijs van Bitcoin, zonder de onderliggende bitcoins te bezitten.

Het is ook het vermelden waard dat deze fiat contracten de afwikkelingsprijs van de fysieke bitcoin futurecontracten hanteert.

De gereguleerde maandelijkse bitcoin opties van Bakkt

Het andere product dat het platform nu ondersteunt, zijn maandelijkse bitcoin-opties. Dit is de eerste keer dat een futures-contract op bitcoin gereguleerd wordt door de Commodity and Futures Trading Commission (CFTC) in de VS.

De optie wordt twee dagen voor het verstrijken op ICE Futures VS afgehandeld. Bovendien vindt de prijsontdekking plaats binnen een federaal gereguleerde markt en heeft het geen blootstelling aan de nog niet gereguleerde spotmarkt van bitcoin.

De gedachte hierachter is dat dit de omzet van Bakkt moet verhogen. Het handelsvolume op Bakkt stijgt de afgelopen weken voortdurend, en voorlopig lijkt hier geen einde aan te komen. De producten van het platform zijn gericht op institutionele beleggers en daarom kan dit een signaal zijn de interesse van deze partijen alleen maar groter wordt.

Vooralsnog moet Bakkt wel het onderspit delven ten opzichte van hun grote concurrent CME Group. Deze is nu (nog) populairder dan het product van Bakkt, althans als je afgaat op totale handelsvolume.

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Hela hola! Bitcoin is wars van inmenging van buitenaf/bovenaf. Correct? Ja me dunkt! Waarvoor zijn dan die institutionelen nodig??? Deze lieden willen winst maken maar hebben geen enkele, ik herhaal geen enkele interesse in de toekomst van Bitcoin. Opletten met dit paard van Troje!!!

    10 december 2019