Binance verbrandt bijna tien miljoen dollar aan crypto

Toegegeven, bij de titel denk je misschien aan iets anders. Het ‘burnen’ van coins is een veelvoorkomende praktijk. In dit geval heeft Binance voor de zesde keer BNB, hun eigen Binance Coin, geburnd. Ofwel, uit de roulatie gehaald.

Binance heeft haar gebruikers gemaild

De beurs verbrandt elk kwartaal BNB. Het is het zesde opeenvolgende kwartaal dat ze hun eigen Binance Coin burnen. Dat laat Binance weten in een mail naar haar gebruikers:

Fellow Binancians,

In accordance with our whitepaper, we have completed our 6th quarterly BNB token burn of 1,623,818 BNB (roughly $9.4MM USD equivalent).

Burn Txid

Thanks for your support!

Binance Team

Belofte maakt schuld

In de whitepaper van Binance staat dat zij elk kwartaal een bepaalde hoeveelheid BNB terugkopen om te vernietigen. De exchange reserveert twintig procent van hun winst hiervoor. Het einddoel is om het aantal van 200 miljoen tokens die met de ICO zijn vrijgegeven, te halveren.

Wat is een coinburn eigenlijk?

De term coinburn in de crypto- en blockchainindustrie klinkt spannender dan de realiteit. In het geval van Binance hebben zij al die BNB verstuurd naar een ontvangstadres op de blockchain die niet toegankelijk is. BNB is een ERC-20 coin en draait op de blockchain van Ethereum. De coins zijn dus naar een ontoegankelijk ethereum adres gestuurd.

In 2017 was de term coinburning heel populair. Het proces stond in menig whitepaper van verschillende ICO’s.

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.