Bitcoin analyse: een dubbele top brengt de koers terug op 25.000 dollar

Bitcoin heeft de 31.000 dollar bereikt, zoals ik had voorspeld in de analyse van gisteren. Helaas was dit echter wel van korte duur. De koers daalde en staat op dit moment alweer 2% lager. Hoewel deze daling relatief klein is, vormt dit wel een reële bedreiging voor de opwaartse trend. Er lijkt nu steeds meer sprake te zijn van een dubbele top op de daggrafiek.

Terwijl Bitcoin een dubbele top vormt, vertoont de grafiek van de USDT-dominantie een hoofd- en schouders patroon. Beide patronen zijn bearish. Echter, vanwege de omgekeerde correlatie tussen Bitcoin en de USDT-dominantie, lijkt het waarschijnlijk dat slechts één van de patronen uit zal spelen.

De dubbele top op de Bitcoin grafiek

We beginnen bij de Bitcoin koers. Op de onderstaande grafiek zien we duidelijk dat de Bitcoin koers op dit moment rond hetzelfde niveau beweegt als het deed in april van dit jaar. Net als toen, ondervindt de koers hier opnieuw weerstand van het 31.000 dollar prijsniveau. De vraag is of Bitcoin binnenkort deze weerstand kan doorbreken, of dat de koers zal dalen en er sprake zal zijn van een dubbele top.

Het is lastig om hier een duidelijk antwoord op te geven, simpelweg omdat koersbewegingen nooit met zekerheid te voorspellen zijn. Op de korte termijn verwacht ik zeker dat de koers verder kan corrigeren. Het testen van de 29.000 dollar als ondersteuning is hierbij geen gekke gedachte. Toch ben ik er niet van overtuigt dat de dubbele top zal uitspelen. Simpelweg omdat deze een koersdoel heeft tot minimaal 25.000 dollar. Naar mijn mening is het sentiment daar nog té bullish voor en het verkoopvolume te laag.

Dit heeft alleereerst te maken met de gigantische bedrijven en banken die interesse tonen voor een Bitcoin ETF. Daarnaast zitten ook de aandelenmarkten in een grote opwaartse beweging, en lijkt Bitcoin hierin een beetje achter te lopen. Goed mogelijk dat Bitcoin deze beweging gaat inhalen.

Het hoofd en schouders patroon van USDT.d

Op basis van verschillende redenen verwacht ik dat de opwaartse trend van Bitcoin nog niet ten einde is, en daarom ben ik niet van mening dat het dubbele top patroon zal uitspelen. Hierdoor is de kans zeer groot dat het hoofd en schouderspatroon wel realiteit wordt op de grafiek van de USDT.d. Dit omdat er een duidelijke omgekeerde correlatie is tussen Bitcoin en de stablecoin USDT. Stijgt de USDT dominantie, dan is dit slecht nieuws voor Bitcoin. En andersom is dit van dezelfde orde.

Op dit moment ligt de dominantie van USDT rond de 7%, wat relatief hoog is in vergelijking met bijvoorbeeld de dominantie van Cardano, die rond de 1% ligt. Mocht USDT dus dominantie in gaan leveren, is het belangrijk om de zwarte ondersteuningslijn in de gaten te houden. Mocht de koers hier steun vinden en stijgen, dan is dit slecht voor Bitcoin. Verliest het de ondersteuning, dan is de ‘sky the limit’ voor Bitcoin.

Delen:

Alexander studeert momenteel rechtsgeleerdheid en is politiek actief op provinciaal niveau. Zijn interesse in crypto werd voornamelijk gewekt door het besef dat het huidige financiële systeem niet houdbaar is en op omvallen staat. Crypto kan verschil maken!

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • onzin volume en aandeel bepalen de prijs. niet die gekke tekeningen waar iedereen achteraan hobbelt. dat is gokken

    28 juni 2023
  • beste, doe ff zeg. tjongejonge

    28 juni 2023
  • Nou gezien gisteravond had Alexander toch gelijk Jan. Alles ging weer letterlijk op rood. M.a.w. een prima analyse thnx.

    29 juni 2023

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.