Crypto Analyse: Cardano (ADA) komt niet voorbij kleine weerstand

Cardano heeft afgelopen zondag weer een nieuwe wekelijkse candle gemaak, dus genoeg reden voor een nieuwe analyse. Wat kan deze zeggen over de rest van het koersverloop? Laten we kijken naar de grafieken.

De grote verloren zone

Op de wekelijkse grafiek van Cardano zien we candles van elke 7 dagen. Hieruit is de informatie uit te lezen wanneer de candles geopend zijn, wanneer deze gesloten zijn, en wat het hoogste- en laagste punt is geweest van de week.

Als we deze informatie van meerdere candles samenpakken, zien we dat ADA vaker heeft gereageerd op dezelfde prijslevels. En daarvan is er één hele grote. Deze zone is in de grafiek te zien als een grijs vlak. De koers Cardano heeft hier in het verleden vaak op gereageerd.

Het is bij dit soort zones positief als de koers erboven is, maar als ADA eronder zit, dient deze plek als een weerstand, aangezien er veel verkooporders klaarstaan. Hierdoor is er een grote kans dat Cardano teruggeduwd wordt als het weer bij deze zone aankomt.

Cardano leek deze zone eerst te heroveren, maar inmiddels is de munt er onder gezakt en worden de zwarte en de rode lijn (die je in de grafiek ziet) belangrijker.

Wat zijn die lijnen?

Deze zwarte en een rode lijn zijn de plekken van de afgelopen laagtepunten. Het is nooit goed voor een munt als het een lager laagtepunt maakt. Dit wordt vaak opgevolgd door een lager hoogtepunt, waarna de koers verder naar beneden dipt.

We gaan daarom naar dezelfde levels kijken, maar dan op de dagelijkse grafiek. Hier staat elke candle voor 24 uur.

Zoals besproken in de vorige analyse, zou het sluiten van een candle onder de rode lijn genoeg lijken om verder naar beneden te gaan. Daarentegen is het wel positief als ADA weer een oud support-punt kan heroveren, zoals de zwarte lijn.

Helaas is daarin nog niks veranderd. Cardano heeft niet genoeg kracht gehad om boven deze plek te sluiten, en daardoor blijft de nabije toekomst nattevingerwerk.

De munt zit nog op een onzeker speelveld, waar de volgende beweging buiten de lijnen tekenend zal worden voor de rest van het koersverloop. Het is daarom erg belangrijk om de weerstand- en ondersteuningspunten helder te hebben.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.