Crypto analyse: hoe Cardano (ADA) ondersteuning na ondersteuning verloor

Cardano heeft een wilde rit achter de rug. De munt maakte de slechtste wekelijkse candle in twee jaar tijd, waarbij het 27% van zijn waarde verloor. Had je dit van tevoren kunnen zien aankomen? Laten we naar de grafieken kijken.

De verloren supports

Om te beginnen blikken we terug op de vorige ADA-analyse. Daarin vertelde ik dat de munt terug in een zijwaartse beweging was gevallen. Als Cardano aan de onderkant zou breken, zou dat desastreus zijn voor de rest van het koersverloop. In de onderstaande grafiek zie je die zijwaartse beweging met horizontale zwarte stippellijnen.

Deze zijwaartse beweging zat midden op een belangrijke ondersteuning die is aangegeven als de grijze zone. ADA brak eerst uit horizontale beweging, maar dat was voor korte tijd. Het terugvallen in deze zone was een slecht teken, maar er was nog kans op herstel. Helaas dook de koers daarna onder de grijze zone. Het gevolg hiervan is direct zichtbaar.

Ik vertelde in andere ADA analyses dat de munt vervolgens nog steeds kon herstellen als het geen lager laagtepunt zou maken (onder de zwarte horizontale lijn). De dagelijkse candle sloot hier net onder, wat een teken is dat de support verloren is.

Je kan goed zien dat de dagelijkse candle erg belangrijk is in het koersverloop, aangezien de munt elke keer verder wist te zakken als het onder een cruciale ondersteuning terecht kwam. Alleen de rode lijn van ongeveer 0,24 dollar bleek sterk genoeg.

Ingezoomd

Toch is het goed om ook andere tijdsframes te bekijken, aangezien je de koers daarmee beter kan analyseren. Daarom werpen we ook een korte blik op de 4-uurs grafiek. Hier zien we dezelfde verloren supports, maar dan met de reactie van de 4-uurs candles.

Zoals je kan zien was de sluiting van deze candles onder de supports ook al genoeg reden om op te passen met ADA. Het is wel mooi om te zien dat de munt wel net boven de rode lijn te sluiten, wat op dit moment dus de sterkste support is. Vanuit hier steeg Cardano weer 20%, maar daarmee is het gevaar nog niet geweken.

De munt heeft heftige klappen gehad, en is op dit moment erg volatiel. Een 4-uurs candle onder de rode lijn lijkt genoeg om verder naar beneden te gaan, maar het zou positief zijn als ADA weer een oud support-punt kan heroveren. Het is daarom goed om deze lijnen in de gaten te houden, want tot die tijd blijft Cardano in onzekerheid.


Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.