Bitcoin miner Riot Blockchain is bullish en koopt 33.280 nieuwe miners

Het beursgenoteerde Riot Blockchain bullish is over de Bitcoin Halving, die voor april 2024 op het programma staat, want enkele maanden voor dit belangrijke moment koopt het 33.280 miners. De miners zijn afkomstig van het in China gevestigde MicroBT. Als onderdeel van de overeenkomst heeft Riot Blockchain de optie om later nog eens 66.560 machines te kopen voor het einde van 2024.

Daarmee positioneert de beursgenoteerde miner zich ogenschijnlijk voor de volgende Bitcoin Halving.

Het ultieme scenario

In een ultiem scenario voor de Bitcoin koers zou de halving samenvallen met het goedkeuren van de ETF-aanvraag van BlackRock door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en renteverlagingen van de Federal Reserve om een potentiële recessie om te draaien.

Wat dat betreft is de aankoop van 33.280 machines interessant voor Riot Blockchain, maar lijkt vooral de optie op nog eens 66.560 nieuwe machines een troef voor de beursgenoteerde miner.

De nieuwe samenwerking tussen de twee bedrijven moet voor een “robuuste” supply chain van miners zorgen in de Verenigde Staten. MicroBT zal de nieuwe miners produceren in een faciliteit in Pittsburgh in de Verenigde Staten, wat ook weer voor een hoop nieuwe banen in de VS kan zorgen.

MicroBT COO Jordan Chen hoopt dat de nieuwe opdracht voor zijn bedrijf erin resulteert dat het marktaandeel van de Chinese producent in de Verenigde Staten toeneemt.

De productie van Riot Blockchain

Dat Riot Blockchain niet stilzit blijkt wel uit de cijfers van januari 2023. In die maand slaagde het bedrijf erin om 740 Bitcoin te minen, wat een toename van 62 procent betekent ten opzichte van januari 2022. Waar veel miners een jasje uit moesten doen als gevolg van de bearmarkt, geldt voor Riot Blockchain het tegenovergestelde.

In 2022 had Riot Blockchain vooral last van de extreme hitte in Texas, waardoor het veel machines moest uitschakelen en de productie plotseling met 28 procent daalde. In juli 2022 haalde het slechts 318 Bitcoin binnen, wat een daling van 28 procent betekende ten opzichte van de maand ervoor.

Waar miners als Core Scientific er in die periode voor moesten kiezen om afscheid te nemen van hun personeel, kondigde Riot Blockchain juist plannen aan om hun staf uit te breiden. Daar lijkt het bedrijf nu de vruchten van te plukken. De enorme aankopen laten ook zien dat de mining-industrie van Bitcoin nog altijd in bloei is.


Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.