Bitcoin wordt één miljoen dollar waard, aldus IBM

Fear of missing out? Zorg dat je al het laatste cryptonieuws ontvangt. Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Jesse Lund is vice-president van de afdeling blockchain en digital currencies bij IBM. Hij verwacht dat bitcoin uiteindelijk één miljoen waard zal zijn. Lund zei dit tijdens onderstaand interview.

Crypto Finder heeft een vast segment in al hun interviews: wat verwacht je van de prijs van bitcoin op oudjaarsavond? Hij antwoordde dat hij denkt dat het hoger zal zijn dan de huidige prijs. Hij verwacht dat de waarde 5000 dollar zal zijn op 31 december. Maar hij is nog niet uitgesproken:

“Bitcoin wordt ooit één miljoen dollar waard.”

De waarde gekoppeld aan toepassing

Eerder in het interview zei hij al dat de waarde van een coin an sich niet interessant is. De waarde zou het onderliggende nut van een coin moeten uitdrukken. En hij gelooft in het nut van bitcoin.

“Als bitcoin een miljoen dollar waard is, dan is één satoshi evenveel waard als één dollarcent.” Mocht bitcoin echt die waarde behalen, dan is de liquiditeit van het hele netwerk meer dan 20 biljoen dollar.”

“Dit kan corporate betalingen op z’n kop zetten. Ik denk dat bitcoin aan het einde van het jaar 5000 dollar waard is, maar op de lange termijn zal de waarde alleen maar blijven groeien.”

Denk je dat Lund een punt heeft?

 

Betaalnetwerk met Stellar

Tijdens het interview sprak Lund ook over de samenwerking van IBM met Stellar (XLM). IBM  gebruikt het netwerk van Stellar om internationale betalingen te doen op hun eigen betaalnetwerk. Het betaalnetwerk van IBM wordt Blockchain World Wire (BWW) genoemd.

Op dit betaalnetwerk wordt XLM gebruikt om transactiekosten mee te betalen. XLM is voor IBM dus een soort settlementcoin.

Lund zei ook dat IBM wil experimenteren met andere cryptocurrency als settlementcoin voor internationale betalingen. Deelnemers aan BWW moeten zelf kunnen kiezen welke coin ze willen gebruiken.

“Het zou XRP kunnen zijn, het zou Bitcoin kunnen zijn, maar we kijken ook naar stablecoins.”

Koop Ripple (XRP)

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.