Categories: BitcoinKoers

Bitcoin koers over magische grens van 6.000 dollar, volgen ethereum, litecoin en ripple (XRP)?

Een belangrijke mijlpaal: voor het eerst sinds zes maanden is de bitcoin koers weer hoger dan 6.000 dollar (ongeveer 5.360 euro). Daarmee heeft bitcoin opnieuw de hoogste waarde van 2019 bereikt. En wie had dat verwacht, na de hack bij exchange Binance en het gerommel bij Bitfinex en Tether. Hieronder zie je de bitcoin koers in dollars:

Volg real-time bitcoin koers

Op de koerspagina’s kan je de koersen zien in dollars en euro’s.

Belangrijke zone

Volgens veel technisch analisten is de zone van 6.000 dollar erg belangrijk. Je kan het zien als een soort psychologische grens voor cryptocurrency traders.

In 2018 stuiterde de bitcoin koers bij de 6.000 dollar telkens omhoog (groene pijlen). Toen werd deze prijs gezien als een belangrijk ondersteunend niveau.

Op 14 november lukte het de bitcoin koers echter niet meer om dit niveau vast te houden (rood kruisje). Op dat moment zakte de waarde van bitcoin dan ook hard naar beneden. Bitcoin bereikte een dieptepunt op 3.122 dollar (2.775 euro).

Op het moment van schrijven heeft bitcoin een waarde van 6.060 dollar op de cryptocurrency exchange Bitstamp. Blijft de bitcoin koers boven de 6.000 dollar? Dan kan dat een positief signaal zijn voor de toekomst.

Andere koersen wisselend

Wat doen andere cryptocurrency’s? De totale marktwaarde van alle cryptomunten samen is gestegen naar 189 miljard dollar, dat is het hoogste punt van 2019. Toch lijken andere cryptomunten wat wisselend te presteren, in vergelijking met bitcoin. Hieronder vind je een klein overzicht van de vier grootste coins na bitcoin.

Ethereum bereikt een kort hoogtepunt van 154 euro, daarna zakte het wat weg:

Volg real-time ethereum koers


Litecoin kon het niveau van 67,50 euro niet volhouden. Maar op het moment van schrijven lijkt de cryptovaluta bezig aan een klein herstel:

Volg real-time litecoin koers


Bitcoin cash is afgelopen nacht ook flink in waarde gestegen. Rond kwart voor vijf ’s nachts bereikte bitcoin cash het voorlopige hoogtepunt: 261 euro. Dit duurde niet lang, 0m 08:15 heeft bitcoin cash weer flink in waarde ingeleverd. Nu lijkt de munt weer in een stijgende lijn:

Volg real-time bitcoin cash koers


De koersgrafiek van Ripple (XRP) lijkt grillig, maar niets is minder waar. De waarde van XRP schommelt tussen de 0,266 en de 0,27 euro.

Volg real-time ripple koers

Frank Smits

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving.

View Comments

Recent Posts

BTC Direct genomineerd voor beste bitcoin broker van Nederland, stem nu!

BTC Direct is door Cash Cow genomineerd voor beste bitcoin broker van Nederland. Dit is de eerste keer dat Cash…

8 uur ago

Gisteren Prinsjesdag: zit er bitcoin in de koffer?

Koning Willem-Alexander heeft zijn toespraak erop zitten, Wopke Hoekstra heeft zijn koffer weer ingepakt en de NOS heeft weer een…

13 uur ago

Altseason begonnen? Ripple (XRP), Stellar (XLM), en Ethereum (ETH) koers schiet omhoog

De cryptomarkt kleurt groen! Vooral met altcoins gaat het goed, Ripple (XRP) is bijvoorbeeld met bijna 19 procent gestegen de…

15 uur ago

VanEck en SolidX trekken voorstel bitcoin ETF in bij SEC

Geen goed nieuws over de langverwachte ETF van VanECK en SolidX. De beurs waar deze ETF op aangeboden zou worden,…

16 uur ago

Bitcoin koers analyse: Op naar de hoogste prijs ooit of eerst terug naar 7.200 euro?

Het lijkt nu stilte voor de storm voor bitcoin. De koers lijkt niet veel te bewegen, afgezien van de daling…

1 dag ago

Ethereum koers stijgt met 15 procent, bijna 200 dollar (181 euro)

De waarde van ether is sinds het begin van september met bijna 15 procent toegenomen. De koers schuurt tegen de…

2 dagen ago