Bitcoin koers analyse: aantal shortposities dalen, markt laat vertrouwen zien

Langzaam maar zeker wordt het sentiment rondom bitcoin positiever. Dit is ook terug te zien op de markt. Het aantal shortposities op Bitfinex is gedaald tot het laagste niveau sinds zondag 5 augustus.

Door middel van een long- of shortpositie kan een investeerder speculeren op de bitcoin koers. Met een short speculeert een investeerder op een koersdaling van bitcoin. Een daling van het aantal shorts betekent dus meer vertrouwen in de markt.

Ook in de laatste week flinke daling in shorts

Vanmiddag om 12 uur waren er nog maar 21.434 shortposities op handelsplatform Bitfinex. Dit is een daling van 33 procent in vergelijking met acht dagen geleden. Alleen al in de laatste week kan je dus al een verschuiving zien in het sentiment.

Hoe zien we dat terug in de koers? Op zondag 4 november is de bitcoin koers flink gestegen. De dag daarna is de koers weer wat gedaald. Vandaag staat bitcoin er weer wat positiever voor. En ook de MACD indicator ziet er positief uit:

Tijd voor een november bull run?

Gaat de bitcoin koers in november stijgen? Volgens data uit het verleden blijkt november een goede maand te zijn voor een bull run. In de wereld van (crypto)financiën wordt met een bull run een flinke stijging in het koersverloop bedoeld.

Uit data van Coindesk valt te zien dat bitcoin alleen in 2011 is gedaald in november:


Of dit ook gaat gebeuren? Houd onze website in de gaten voor updates.

Disclaimer: De informatie in deze technische analyse is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling tot aan- of verkopen van cryptocurrencies. Het handelen in digitale valuta brengt een significant risico met zich mee en is op eigen risico.

 


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.