Ripple breidt uit naar Dubai

Tijdens de Global Islamic Economic Summit 2018 kondigt Ripple aan uit te breiden naar Dubai. Het bedrijf heeft op dit moment al kantoren in San Francisco, New York en Sydney. Met de uitbreiding naar het Midden-Oosten boort Ripple een nieuwe markt aan. Verwacht wordt dat het kantoor in Dubai al eind 2018 wordt geopend.

Ripple is de organisatie achter XRP, qua marktwaarde de derde cryptovaluta ter wereld. De munt werkt anders dan cryptovaluta als bitcoin en ether. Anders dan deze cryptomunten is het doel van Ripple om distributed ledger-technologie in te zetten voor banken en financiële instellingen.

Focus op internationale betalingen

Gedurende de conferentie vertelde Dilip Rao over de uitbreidingsplannen van Ripple. Rao is hoofd Global Infrastructure Innovation bij Ripple. Volgens hem kan Ripple een belangrijke bijdrage leveren aan het betalingsnetwerk van het Midden-Oosten:

‘Onze focus ligt in eerste instantie op internationale betalingen. Wij denken dat daar nog veel terrein in te winnen is. In deze regio is namelijk veel vraag voor grensoverschrijdende transacties. Dit zal zowel de lokale economie bevorderen als de economie van de rest van de wereld.’

Ripple naar het Midden-Oosten

Voordat dit nieuws naar buiten kwam waren er al enkele aanwijzingen dat Ripple zijn pijlen richt op het Midden-Oosten. Laatst werd bijvoorbeeld bekend dat Al-Rajhi zich verbindt met RippleNet. Al-Rajhi is de grootste Islamitische bank van Saudi Arabië. Een andere grote partij die aansluit bij RippleNet is de Kuwait Finance House.

Wat doet dit met de koers?

Ripple maakt de laatste tijd optimaal gebruik van zijn positieve momentum. Zo brak de koers in september bijvoorbeeld al uit na de lancering van het platform xRapid. En ook vandaag stijgt de XRP koers. Positief nieuws als dit kan de koers een duwtje in de rug geven. Maar ook op technisch gebied wijzen indicatoren op de koerswijziging. Benieuwd hoe dat zit? Lees dan dit artikel.

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.