AOC bitcoin libra facebook

Congresleden tijdens dag 2 hoorzitting: Ik houd van bitcoin en Libra is een shitcoin!

Tijdens dag twee van de Libra hoorzitting van noemde Warren Davidson, Lid van het Huis van Afgevaardigden de libra coin een shitcoin. De reden? De munt is niet zo decentraal als bitcoin. Zijn collega Kevin McCarthy zei juist van bitcoin en het decentrale karakter te houden.

Libra is geen cryptocurrency

Eerdere hoorzittingen over cryptocurrency waren niet lang niet zo vermakelijk als de hoorzitting over libra van de afgelopen twee dagen. De afgevaardigden kwamen goed voor de dag en stelden goede vragen over de digitale munt van Facebook, maar ook over de werking van Calibra, de bijbehorende wallet.

Tijdens het vragenvuur liet congreslid Warren Davidson zien op de hoogte te zijn van crypto taal. Dat deed hij in gesprek met Meltem Demirors, CSO van CoinShares.

Davidson zei: ‘Veel mensen in crypto gebruiken een zin die je misschien kent: er is Bitcoin, en er zijn shitcoins.’ Davidson vroeg vervolgens Demirors: “Kent u die zin en wat kunnen mensen daarmee bedoelen?”

Demirors zei dat ze bekend is met deze uitdrukking en legde uit dat Bitcoin gedecentraliseerd is terwijl Libra “sterk gecentraliseerd” is. Demirors zei daarnaast dat er een groot onderscheid is: ‘Libra is geen cryptocurrency’.

Iedereen kan de software van bitcoin downloaden en een node draaien, terwijl de Libra Association in een kartel is van grote bedrijven met winstoogmerk. Demirors vergeleek Libra met een beleggingsfonds dat twee soorten aandelen aanbiedt.

Davidson zei dat hij bezorgd was dat Libra’s gecentraliseerde karakter te verschillend is van bitcoins decentrale waardes.

Hoe democratisch is Libra Foundation?

Een ander hoogtepunt van de hoorzitting was onder andere toen Alexandria Ocasio-Cortez Calibra CEO David Marcus vroeg: “Werden de leden van de vereniging democratisch gekozen? Wie koos ze?” Nadat Marcus had uitgelegd dat het lidmaatschap van de Libra Association open was, zei Ocasio-Cortez:

‘Dus we praten over een valuta die wordt beheerd door particuliere bedrijven? Gelooft u dat de valuta een publiek goed is? Gelooft u dat Libra een publiek goed moet zijn? ”

Ik houd van bitcoin

Republikein Kevin McCarthy vertelde verslaggevers dat hij van het gedecentraliseerde aspect van bitcoin houdt, maar sceptisch is over libra.

“Ik wil meer decentralisatie zien omdat libra mij zorgen baart dat Facebook de markt gaat beheren”, vertelde hij tegen CNBC.

Here’s what Treasury Sec. Steve Mnuchin said about Facebook’s Libra from CNBC.

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.