Bitcoin en altcoin koers terugblik: bitcoin uit de driehoek, maar aan de onderkant

Dinsdag schreven we dat de bitcoin koers zich in een ascending triangle bevindt. Dat is een koersformatie die kan leiden tot een koersstijging, mits succesvol. Maar helaas pakte het deze week anders uit, de koers brak aan de onderkant van de driehoek uit. Hoe kwam dit tot stand, en waar kan bitcoin nu heen? Een terugblik op de koers van bitcoin en altcoins.

Bitcoin breekt uit, maar aan de onderkant

Hieronder zie je de bitcoin koers afgebeeld, van 29 maart tot en met nu. De grafiek richt zich op de korte termijn, iedere candle stelt namelijk één uur voor.

Sinds de uitbraak op 2 april beweegt de bitcoin koers zich in een ascending triangle. Na onze koersanalyse van dinsdag was de onderkant van de driehoek een sterke basis voor een rustige koersstijging. Daarna gebeurde er het volgende:

  1. Op 10 april om 18:00 probeerde de bitcoin koers zich uit de ascending triangle te breken. Dat lukte even, bitcoin haalde kort een waarde van 4.850 euro op de cryptocurrency exchange Bitstamp. Lang duurde dit echter niet, en de bitcoin koers keerde terug in de driehoek.
  2. Een paar uur lang leek het erop dat de koers binnen de driehoek zou blijven. Op 11 april om 03:00 ‘s nachts brak bitcoin definitief uit de onderkant van de driehoek. Bitcoin daalt, maar lijkt voorlopig ondersteuning te hebben gevonden rond 4.400 euro.
  3. Ook belangrijk: de Relative Strength Indicator (RSI) toont aan dat bitcoin oversold is. Dit betekent dat er in korte tijd veel bitcoin is verkocht, en dat de koers weer een correctie naar boven kan maken.

Sinds de uitbraak is bitcoin cash (BCH) nog steeds de grote winnaar

In de grafiek hieronder vergelijken we de procentuele stijging van bitcoin in vergelijking met andere cryptomunten (Bitcoin cash, litecoin, ether en XRP) van 21 maart tot en met heden. Het plaatje is bijgesneden op 31 maart.

Vergelijken we de koers van bitcoin met verschillende altcoins, dan valt het op dat bitcoin cash procentueel gezien enorm is gestegen. Bitcoin cash (BCH) is net als bitcoin de afgelopen dagen weer wat gedaald, maar behoudt nog steeds een koersstijging van ruim 70 procent.

Litecoin (LTC), bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) ontlopen elkaar niet veel qua koersbeweging. Ether stijgt met 20,10 procent, bitcoin met 26,69 procent en litecoin met 31,37 procent.

XRP maakte de kleinste beweging. Sinds 21 maart steeg de digitale valuta met ‘slechts’ 2,86 procent.

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.