Bitcoin naar Wall Street? – Intercontinental Exchange in crypto

Vorige week maakte de Amerikaans bank Goldman Sachs bekend te traden in bitcoin futures. De Intercontinental Exchange (ICE) gaat nog een stap verder. Dit moederbedrijf van de New York Stock Exchange wil een online platform beginnen om in bitcoins te handelen. Dit blijkt uit een artikel van the New York Times.

De New York Times heeft enkele anonieme bronnen gesproken van de ICE. Volgens deze bronnen gaat de organisatie swap contracts aanbieden. Dit zijn contracten waarbij twee partijen financiële instrumenten wisselen. Uiteindelijk moet het er toe leiden dat de consument werkelijk in het bezit van bitcoins is.

Regulering

Het blijft eenvoudiger om je bitcoins direct bij een cryptocurrency broker te kopen. Een swap contract is namelijk een vrij ingewikkeld financieel product. Maar het aankopen van bitcoins via deze weg valt wel binnen de bestaande regulering in Amerika voor financiële producten zoals futures. Hiermee kan de ICE in bitcoins handelen zonder rekening te hoeven houden met nieuwe wetgevingen op het gebied van regulering, aldus the New York Times.

Opvallend is dat de ICE ook van plan was om op deze manier te handelen in ether. Daar zagen zij uiteindelijk toch van af. Dit komt mede door de discussies van de afgelopen tijd over het wel of niet reguleren van ether.

Ontwikkelingen

Het is een opvallend besluit, maar wel een besluit dat past in de trend van dit jaar: cryptocurrencies worden door veel instanties steeds serieuzer genomen. Niet alleen ICE en Goldman Sachs staan open voor cryptocurrencies. Ook de NASDAQ heeft onlangs bekend gemaakt open te staan voor een eigen cryptocurrency trading platform in de toekomst.

Aan de andere kant blijven grote partijen zijn bedenkingen hebben. Zo noemde Warren Buffet de bitcoin vorige week nog een gok, en vergeleek hij bitcoin deze week met rattengif.

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.