Wat gebeurde er dit weekend met de koers van bitcoin?

Vlak voor het bevrijdingsweekend van 5 mei leek de koers af te stevenen op de magische grens van 10.000 dollar.  De koers ging een paar maanden naar beneden maar vanaf april kroop de koers weer omhoog. In dit artikel gaan we in op de koers van afgelopen weekend, en hoe deze zich heeft ontwikkeld.

Voor nu blijkt de psychologische grens van 10.000 dollar te sterk. Dit is terug te zien in de grafiek hierboven. De koers heeft twee pogingen gedaan om de grens van tienduizend dollar te doorbreken, maar zakte daarna weer snel. Hoe komt dit?

Waarom daalde de koers? 

Er zijn verschillende redenen voor dit koersverloop. 10.000 dollar is ten eerste een sterke psychologische barrière. Deze spreekt erg tot de verbeelding bij veel handelaren. Maar er zijn ook een aantal technische redenen voor dit koersverloop.

Op dit moment zien we een interessante combinatie van verschillende reversal koersformaties: de double top en de rising wedge (zie onderstaande afbeeldingen). Deze twee formaties zorgen samen voor een neerwaartse druk.

Trendlijn en supportlijn 

Voor nu lijkt de opwaartse trendlijn (in het rood) intact. Deze trendlijn dient als een supportlijn waar de koers niet gemakkelijk onder komt.

Als we nog verder uitzoomen naar de daggrafiek zien we dat de koers zich nu op een historische supportlijn begeeft:

De koers vindt op dit moment ondersteuning in de trendlijn en de historische supportlijn . Deze supportlijn heeft in het verleden ook dienst bewezen als resistancelijn.

We bevinden ons dus nu op een interessant prijsniveau. Vanuit hier kan de koers een nieuwe poging wagen om de grens van 10.000 dollar te overwinnen.

De informatie in deze technische analyse is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling tot aan- of verkopen van cryptocurrencies.

Toon is hoofd Marketing & Communicatie bij BLOX. Zo nu en dan maakt hij er graag de tijd voor vrij om een bijdrage te leveren aan deze nieuwssite. Toon schrijft dan vooral over de opmerkelijke gebeurtenissen en zet zijn overtuigingskracht in om bitcoin onder het grote publiek bekend te maken. Hij was onder meer te gast bij NOS, RTLZ, De Telegraaf, FD, Marketingfacts, BNR, Quote, Satoshi Radio en Bitcoin Magazine.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.