Bitcoin als pensioen in Amerika? Wel als het aan senator Cynthia Lummis ligt

De Amerikaanse Senator en groot bitcoin aanhanger Cynthia Lummis heeft zich weer eens positief uitgesproken over bitcoin. Ze zou graag zien dat bitcoin en andere cryptocurrency’s een onderdeel worden van het pensioenplan van iedere Amerikaan. Lummis ziet dit vooral als een goed idee in het kader van diversificatie.

Lummis deed deze uitspraken gisteren op de CNBC Financial Advisor Summit. “Ik zou graag zien dat individuen bitcoin en andere veilige cryptocurrency’s gebruiken, zolang ze voldoen aan de anti-witwas regelgeving en de Bank Secrecy Act,” voegde ze daaraan toe. De Senator legde vooral de nadruk op het belang van een divers portfolio, zeker als het om pensioenen gaat.

Bitcoin als bescherming tegen inflatie

Cynthia Lummis is vooral overtuigd van de toekomst van bitcoin vanwege het risico op inflatie als gevolg van het monetaire beleid van overheden en centrale banken. “De overheid geeft miljarden en miljarden dollars uit en overspoelt onze economie en de wereldeconomie met Amerikaanse dollars. Het is onmogelijk dat dit op termijn niet ten koste gaat van de waarde van de dollar,” aldus Lummis.

Hoewel Amerikanen sinds de eerste officiële documentatie die stamt uit 2014 van de Internal Revenue Service, de Amerikaanse belastingdienst, de mogelijkheid hebben om in bitcoin te investeren, blijft het vooral een nichemarkt. Er zijn nog maar weinig Amerikanen die dit tot nu toe gedaan hebben. Lummis hoopt daar met haar positieve woorden en energie verandering in te brengen.

Binnen de pensioenindustrie heerst er vooralsnog vooral scepsis rond het adopteren van bitcoin en andere cryptocurrency’s in de pensioenpotten. Op 22 juni liet Aaron Pottichen, de senior vice president bij Alliant Retirement Consulting tegenover de camera’s van CNBC weten dat veel fondsen nog niet staan te springen om bitcoin en andere cryptocurrency’s op te nemen in hun portfolio.

Lummis verklapt hoeveel bitcoin ze zelf heeft

Tijdens haar interview voor de CNBC Financial Advisor Summit liet Cynthia Lummis nog even weten hoeveel bitcoin ze momenteel bezit. De populaire Senator heeft op dit moment 5 bitcoin, waarvan ze de eerste kocht in 2013 voor grofweg 300 euro. Ondanks dat ze enorm bullish is over de toekomst van bitcoin benadrukt ze dat het belangrijk is om een divers portfolio aan te houden en niet all-in te gaan op bitcoin.

“Ik wil niet dat iedereen al zijn geld in bitcoin stopt, om dezelfde redenen dat ik niet wil dat iedereen zijn geld aanhoudt in dollars om het in een matras te stoppen,” aldus Lummis. Het is mooi om te zien dat iemand die volksvertegenwoordiger is sinds 1980 zich zo inzet om de adoptie van bitcoin een boost te geven.

Bitcoin is uiteraard bedacht als een geldsoort waar overheden en gecentraliseerde machten in het algemeen geen controle over hebben. Een vorm van geld die in feite compleet losgekoppeld is van menselijke macht. Om die reden werd vanaf het begin gedacht dat overheden waarschijnlijk niet op bitcoin zaten te wachten en een oorlog zouden starten zodra het een bedreiging voor het financiële systeem zou gaan vormen. Daar lijkt het momenteel allerminst op, nu steeds meer politici hun steun voor bitcoin uitspreken.


Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.