Bitcoin stijgt binnen nu en 12 maanden naar 42.000 dollar

De populaire analist Jason Pizzino is bullish over Bitcoin en voorspelt binnen nu en september 2024 een koers van 42.000 dollar. Die koers baseert Pizzino op het midden tussen de all-time high van 69.000 dollar en het voorlopige dieptepunt van de bearmarkt van 15.500 dollar.

“Het is mogelijk dat we binnen nu en september 2024 een hertest van de 42.000 dollar zien”, aldus Pizzino op YouTube.

Niet alleen bullish over Bitcoin

Na het hertesten van die koers van 42.000 dollar verwacht de analist een kleine terugval. Precies dat patroon zagen we ook tijdens de vorige vierjarige cycli van Bitcoin. Na die terugval moet dan, net als in het verleden, de echte nieuwe bullmarkt losbarsten.

De grafiek van Pizzino. Bron: YouTube

Op het moment van schrijven heeft Bitcoin het moeilijk. Voor de afgelopen 24 uur staat er een daling van 0,76 procent op de borden en moeten we het doen met een koers van 29.100 dollar.

Wat dat betreft hebben de bulls nog steeds moeite om het heft weer in handen te nemen. Het lukt dit jaar maar niet om de koers boven de 31.000 dollar uit te krijgen en nu begint ook het gevecht met de bears rond de koers van 29.000 dollar te intensiveren.

Waarom heeft Bitcoin het moeilijk?

Veel mensen vragen zich af waarom Bitcoin het op dit moment zo moeilijk heeft om het bullish momentum te herpakken. We hebben immers de Spot Bitcoin ETF van BlackRock op de agenda, de eerste Europese Spot Bitcoin ETF is gelanceerd en voor april 2024 staat ook nog de Bitcoin Halving op het programma.


Opgelet! Binance vertrekt op 17 augustus. Neem snel je fondsen op en bewaar al je crypto veilig op 1 plek.

Stap gratis over op BLOX ➜

Het lijkt erop dat de macro-economische omstandigheden op dit moment zwaar op de markt drukken. De afgelopen 16-17 maanden verhoogde de Amerikaanse centrale bank de rente van 0,25 naar de huidige 5,50 procent.

Dat betekent dat kapitaal een stuk duurder is momenteel en dat investeerders een praktisch gegarandeerd rendement van 5 procent kunnen pakken op Amerikaanse staatsobligaties.

Daardoor is het minder aantrekkelijk om in het meer risicovolle Bitcoin te investeren en dat zien we nu in de koers terug. Door die renteverhogingen dreigt ook een recessie en ook dat lijkt nu een lichte schaduw over de markt te werpen.

Verdien rente op je coins met BLOX crypto staking

Verdien automatisch rente op je coins met BLOX crypto staking! Log direct in (of maak eerst een account aan) en ga naar de menutab ‘Staking’. Schakel staking per coin in of uit wanneer je wilt en bekijk in één oogopslag je (potentiële) opbrengsten. Je gestakete coins worden bij ons niet vastgezet – je kan ze dus gewoon blijven verhandelen. Ontdek het in de app!

Stap gratis over op BLOX ➜

Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.