Crypto analyse: Ripple (XRP) valt terug op support van 0,58 dollar

XRP maakte vorige maand een gigantische stijging mee. De munt klom 60% in een week en brak daarmee een belangrijke weerstand waar het al langere tijd tegenaan hikte. Op dit moment zit de koers van XRP precies op de plek waar die stijging begon, dus wat kunnen we verwachten? Laten we naar de grafieken kijken.

Aangekomen bij grijze zone

Om te beginnen pakken we de wekelijkse grafiek van XRP erbij. Hierdoor kunnen we ver terugkijken in het koersverleden om de belangrijkste prijslevels eruit te halen. In de onderstaande afbeelding staan deze getekend als grijze zones.

Bijna elke keer als XRP bij zo’n zone aankwam, veranderde de munt van koers. Dit is goed te zien aan de bovenste grijze zone (rond 0,90 dollar). Daar ondervond XRP de grootste weerstand na de abrupte stijging. Sindsdien dwaalde de munt langzamerhand naar beneden.


Opgelet! Binance vertrekt op 17 augustus. Neem snel je fondsen op en bewaar al je crypto veilig op 1 plek.

Stap gratis over op BLOX ➜

Met de daling van gisteravond kwam de prijs daardoor bij de middelste zone terecht. Deze ligt rond een koers van 0,58 dollar, en kan op dit moment voor de nodige support zorgen om verder te stijgen. Het is namelijk niet raar als hier genoeg orders neergezet zijn om de prijs weer omhoog te drijven.

Groene zone gaf indicatie voor verdere daling

Om deze bewegingen beter te analyseren, pakken we ook even de 4-uurs grafiek van XRP erbij. Daar zien we dezelfde grijze zones als in de bovenstaande afbeelding, maar ook een groene zone. Deze was belangrijk voor het koersverloop op korte termijn.

Zoals je ziet ontstond deze zone uit een vorig laagtepunt van XRP. De koers gebruikte deze zone vervolgens eerst als ondersteuning, maar toen de munt hieronder viel, werd het een weerstand. Zoals ik al benoemde in de vorige XRP analyses gaf dit een grote kans om terug te zakken naar 0,58 dollar.

We inmiddels aangekomen bij deze lang verwachtte koers, maar is dit dan een goed moment voor Ripple? Dit hangt samen met de sterkte van deze grijze zone. Mocht de munt hier onder zakken, dan blijft de neerwaartse beweging in stand.

Toch is dit een zeer logisch punt om weer omhoog te gaan. Zolang de munt hier boven blijft, is het positieve scenario veel aannemelijker. Let in dat geval op de groene zone waar de eerste logische weerstand ligt.

Verdien rente op je coins met BLOX crypto staking

Verdien automatisch rente op je coins met BLOX crypto staking! Log direct in (of maak eerst een account aan) en ga naar de menutab ‘Staking’. Schakel staking per coin in of uit wanneer je wilt en bekijk in één oogopslag je (potentiële) opbrengsten. Je gestakete coins worden bij ons niet vastgezet – je kan ze dus gewoon blijven verhandelen. Ontdek het in de app!

Stap gratis over op BLOX ➜
Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • ik zie al langere tijd allerlei theorien dat er een geweldige opmars aankomt. echter de koersen blijven continue dalen. Wat is de expertise nu waard. Gewoon hoop gezevel zonder waarde.

    17 augustus 2023

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.