Technische Analyse: Bitcoin krijgt zware klappen

Het kan niemand ontgaan zijn: bitcoin heeft zware klappen te verduren gekregen. Zoals elke financiële markt wordt ook bitcoin geleid door emotie. Of eigenlijk, de massa wordt geleid door emotie en de tweets van Elon Musk eerder deze week zorgen voor veel FUD (“Fear, Uncertainty, Doubt”, ofwel “angst, onzekerheid, twijfel”). Geheel onverwachts viel hij bitcoin aan op het energieverbruik.

Ondanks dat dit verhaal al heel vaak is ontkracht zijn mensen hier heel gevoelig voor en als zo een grote bekendheid iets roept dan geloven de meeste mensen dat direct en de angst grijpt om zich heen. Wat heeft dat voor de bitcoin koers te betekenen?

Week EMA21 houdt het

Hieronder zie je de weekgrafiek in dollars, met voor elke week een kaars.

Bron: TradingView

Net nu de koers de laatste twee weken weer aan het opkrabbelen was zette de angst in en de leegloop was aanzienlijk. Het voordeel is dat de echte stevige supportniveaus nu goed opvallen. Alle paniek ten spijt: de 45.000 dollar (37.127 euro) grens blijkt niet te kraken. Zelfs Elon krijgt die niet stuk! Verder zie je dat de EMA21 op week niveau ook even aangetikt is. Vaak is het zo dat een bull run voorbij is wanneer de EMA 21 op weekniveau het niet meer houdt. We zitten nu nog goed. Laten we even inzoomen op dagniveau om te zien waar we staan.

Goed volume en stevige steun

Op de daggrafiek hieronder zien we toch een beetje hoop, want bitcoin is na de redding van het prijsniveau 45.000 dollar (37.127 euro) snel weer opgeklommen en vindt inmiddels alweer steun aan het prijsniveau van 49.000 dollar (40.427 euro). Dit is eerder al een heel sterke support gebleken.

Bron: TradingView

Ook het volume spreekt boekdelen: de sterke koopdrang na de daling zien we terug in de groene volumestaaf (aangewezen door de oranje pijl). De inkoop is nu groter dan de verkoop aangewakkerd door meneer Musk. Het lijkt erop dat velen deze dip zien als tijdelijk en als een mooie gelegenheid om goedkoper meer bitcoin te verkrijgen. Buy the dip! We kijken nog even op de 4uurs-grafiek om te zien waar het heen gaat.

Steun en weerstand

Op de 4uurs-grafiek hieronder is goed te zien dat bitcoin zich bevindt tussen sterke prijsniveaus. Sterk in ondersteuning, maar ook sterk in weerstand. Bitcoin heeft dan wel steun gevonden op de 49.000 dollar (40.427 euro), maar de volgende twee moeten nog overwonnen worden: 51.000 en 53.000 dollar (42.077 en 43.727 euro) voordat de poorten van de weg naar boven weer opengaan.

Bron: TradingView

Onze verwachting van bitcoin

Wat kunnen we de komende dagen van bitcoin verwachten? Zoals altijd geven we hieronder twee scenario’s: één bearish (negatief) en één bullish (positief).

Bron: TradingView

Bearish
Bitcoin bevindt zich nu even tussen sterke prijsniveaus. Aan de onderkant geeft 49.000 dollar (40.427 euro) een stevige ondersteuning, maar de 51.000 dollar (42.077 euro) geeft weerstand aan de bovenkant. Mocht de 49.000 dollar (40.427 euro) het niet houden, dan zal de 45.000 dollar (37.127 euro) bitcoin waarschijnlijk wel weer opvangen.

Bullish
Mocht het zo zijn dat genoeg mensen dit als mooie dip zien om meer bitcoin te verkrijgen dan kan bitcoin door de weerstand van 51.000 dollar (42.077 euro) breken en dan kan er weer een klim naar de 60.000 dollar (49.502 euro) ingezet worden. Al hebben we gezien dat die weg daarnaar toe wel hobbelig kan zijn.


Alexander studeert rechten en heeft een achtergrond in de politiek. Naast zijn interesse in de blockchain technologie, richt hij zich vooral op de koers-technische benadering van cryptomunten. Met name de cyclivorming, die we ook in veel andere aspecten van het leven tegenkomen, zoals oorlog en welvaart, vindt hij uiterst fascinerend.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.