Studenten in Chicago krijgen colleges over bitcoin

Als je meer wil weten over de wereld van cryptocurrencies is het internet een goede bron. Universiteiten in Chicago gaan daar verandering in brengen. Daar wordt bitcoin nu toegevoegd aan het vakkenpakket. 

Verschillende studenten van uiteenlopende richtingen (financiën, bedrijfswetenschappen en computerwetenschappen) hebben aangegeven dat zij wel college zouden willen krijgen over bitcoins en de blockchaintechnologie. Zij worden gehoord, want verschillende professoren gaan de uitdaging aan.

Les in bitcoin

‘Bitcoincollege’ wordt nu bijvoorbeeld ook een vast onderdeel bij het vakkenpakket van professor Lamont Black van DePaul University in Chicago. Lamont Black ziet een verschuiving in de interesse. Bitcoin werd voorheen pas op de laatste dag behandeld als een leuke bijkomstigheid, maar nu zijn studenten serieus geïnteresseerd in de mogelijkheden en de toepassingen ervan.

Ook op andere universiteiten, zoals de Illinois Institute of Technology, worden binnenkort blockchain-colleges gegeven. ‘Ze (studenten) willen meer horen over bitcoins,’ aldus professor Gib Bassett. ‘Volgens hun ouders is het namelijk te vergelijken met de tulpenmanie,’ zeg hij, refererend naar de tulpenmarkt in Nederland in de zeventiende eeuw.

Niet achterlopen

‘Het heeft niet zozeer iets te maken met voorlopen op de rest, maar meer op het niet achterlopen op de rest,’ zegt professor Sarith Markovich van de Northwestern University’s Kellog School of Management. Zij begon vijf jaar geleden met discussies over bitcoin met studenten. ‘Mijn studenten waren eerst helemaal niet geïnteresseerd in bitcoins. Ze wilden meer weten over fusies en overnames.’ Daar kwam in 2017 verandering in, toen de cryptocurrency markt tot grote hoogtes steeg. Nu heeft professor Markovich toestemming voor een compleet vak over bitcoins en cryptocurrencies.

Universiteiten geven niet alleen colleges over bitcoins en de blockchain. Andrew Miller, assistent-professor computer engineering van de Universiteit van Illinois, zal binnenkort lessen geven over smart contracts. Veel studenten zijn geïnteresseerd, omdat zij nieuwe mogelijkheden zien in de financieel-technologische wereld. ‘Er zal binnenkort veel meer mogelijk zijn,’ aldus Miller.

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.