BitWise vraagt tweede bitcoin ETF aan

Bitwise Asset Management heeft bij de SEC een verzoek tot een nieuwe Bitcoin ETF ingediend. De aanvraag is gisteren publiekelijk gedeeld.

ETF volgt Bitwise Index

Met een Exchange Traded Fund (ETF) koop je een aandelenpakket gebaseerd op een index. In dit geval wordt het pakket samengesteld aan de hand van de Bitwise Bitcoin Total Return Index. De waarde van deze index wordt dan weer berekend op basis van de koopprijs van bitcoin op verschillende exchanges.

In het bijbehorende persbericht zegt Bitwise dat deze ETF anders is dan anderen. Deze ETF is dus gebaseerd op de prijzen van vele echte exchanges met het doel ‘om de markt nog beter te vertegenwoordigen.’

Het schijnt dat deze ETF zich ook odnerscheid doordat “gereguleerde derde partijen zelf bitcoin moeten hebben.”

John Hyland, Bitwise: “Het hebben van fysieke activa van een fonds door een gereguleerd bank- of trustbedrijf is de standaard onder de Amerikaanse fondsenregulering van de afgelopen 80 jaar en wij geloven dat dit nu mogelijk is met Bitcoin.”

Niet de eerste aanvraag van Bitwise

Afgelopen zomer diende Bitwise ook al een aanvraag voor een crypto-ETF in bij de SEC. Deze zou de Bitwise HOLD 10 Private Index Fund volgen. Het verschil is dus dat deze ETF zich niet alleen richt op bitcoin, maar op een samenstelling van tien cryptocurrency’s. De aanvraag is nog in behandeling.

Snel meer nieuws

De cryptogemeenschap kijkt reikhalzend uit naar de uitspraken van de SEC. Vooralsnog is geen ETF goedgekeurd. Wordt er wel eentje goedgekeurd? Dan is de verwachting dat er veel institutioneel geld de bitcoinmarkt in stroomt. Op 27 februari wordt een uitspraak gedaan over een ETF-aanvraag van VanEck en SolidX.

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.