Anonieme bronnen: ‘grootste vermogensbeheerder ter wereld gaat crypto trading lanceren’

BlackRock, ‘s werelds grootste vermogensbeheerder, gaat handel in crypto aanbieden. Dit meldt CoinDesk op basis van drie anonieme bronnen. Als dit nieuws echt waar is, is dit gigantisch voor crypto adoptie.

De vermogensbeheerder Blackrock is een Amerikaans bedrijf, gevestigd in New York. Zij beheren meer dan 10 biljoen dollar aan activa voor instellingen. Om dit bedrag een beetje tastbaar te maken; dit is 10.000 miljard dollar. Dit staat ongeveer gelijk aan 8.750.000.000.000 euro.

Anonieme bronnen

Blackrock is van plan om de cryptocurrency-ruimte te betreden met “client support trading en vervolgens met hun eigen kredietfaciliteit,” zei een van de mensen tegen Coindesk. Klanten kunnen lenen van de vermogensbeheerder door crypto als onderpand te gebruiken.

‘Een van de mensen zei dat BlackRock zijn klanten – waaronder overheidspensioenregelingen, schenkingen en staatsfondsen – in staat zal stellen cryptocurrency te verhandelen via Aladdin (kort voor “Asset, Liability, Debt and Derivative Investment Network”), het geïntegreerde beleggingsbeheerplatform van de vermogensbeheerder. Het tijdschema voor de onthulling van de dienst is onduidelijk’, aldus Coindesk in het nieuwsbericht.

Al langer bezig met crypto

Dat Blackrock geïnteresseerd is in digitale assets, was al langer bekend. Larry Fink, de CEO van BlackRock, zei in april tijdens een interview dat cryptocurrency een geweldige beleggingscategorie kan worden.

Daarnaast investeerde het bedrijf vorig jaar ook al in crypto door middel van Chicago Mercantile Exchange (CME futures). Al was dit maar een fractie van het volledige vermogen van Blackrock. Destijds waren zij in het beheer van 8.7 biljoen dollar (7,6 biljoen euro), en het bedrag wat zij investeerden in deze contracten was 360 duizend dollar. Dit was te lezen in de documenten die zij indienden bij de Securities and Exchange Commision (SEC).

BlackRock bezit ook 16,3% van MicroStrategy, die in 2022 ook doorgaan met het investeren in bitcoin.

Gerucht

Vooralsnog is dit een gerucht van bronnen die bekend zijn bij CoinDesk. Blackrock heeft zelf nog niks naar buiten gebracht. Hun twitterprofiel blijft tot nu toe ook leeg. Hopelijk krijgen we snel duidelijkheid in de vorm van een bevestiging.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.